fbpx

Și, totuși, comisia și-a depășit atribuțiile și a viciat licitația de la Aeroport.

Eu vă spuneam că cei din comisia strânsă pentru a oferi celor de la Lagardère spațiile comerciale de la Aeroport fac exact ce le ordonează Roman Cojuhari la sugestia lui #andreispînu

Iată că și sărmanul de #igorgrosu nu are idee ce e cu viața lui și vorbește cai verzi pe pereți la sugestia prietenașului său:

Dar să revenim. Dacă, de obicei, gândurile despre licitație trebuie cumva confirmate prin eforturi suplimentare ale celor de la Procuratura Anticorupție acum le dau mură în gură.

Juristul nostru cunoscut ne-a explicat că, conform Comunicatului Informativ din Monitorul Oficial din 29 martie 2024, Aeroportul Internațional Chișinău a stabilit că la data de 25.03.2024 (data limită de depunere a ofertelor) a fost depus doar un singur dosar de participare. Astfel, Comisia a decis prelungirea, începând cu 26.03.2024, a termenului de depunere a cererilor de participare pînă la data de 15 aprilie 2024.

Acest fapt, încalcă din nou procedura de licitație și ne indică asupra caracterul tendențios al acesteia. Așa dar Hotărârea Guvernului nr. 483 din 29.03.2008 cu modificările care au intrat în vigoare la data de 23.03.2024 , stabilește în pct.13(1) că în cazul înregistrării la licitație a unui singur participant, comisia de licitație va prelungi termenul de depunere a cererilor de participare cu cel puțin 15 zile. Aici este necesar de atras atenția la momentul „înregistrării la licitație”, legislația stabilește (HG 136 din 10.02.2009) în pct.19 că înregistrarea propriu zisă a partcipanților la licitație este posibilă doar în ziua desfășurării acesteia.

Ce ar însemna aceasta? Răspunsul e foarte simplu:

Comisia s-a grăbit să prelungească termenul fără a trece procedura de preselecție a lui Lagardère care conform Caietului de sarcini urma să decurgă în perioada 26-28 martie și respectiv să aștepte înregistrarea acestuia pe data de 29 martie la licitația propriu zisă. Ce au făcut ei vine doar să confirme graba și interesul vădit al acestora călcând în picioare legislația Republicii Moldova.

Din toată istoria asta nu există o concluzie evidentă pentru că:

1. Sau asta a fost făcut special de către #andreispînu ca, post-factum, cineva să dea în judecată și să se mai întindă procesul de licitație?

2. Sau ei sunt într-atât de proști că nu au idee ce fac?

Vouă care variantă vă este mai aproape și pe care o credeți viabilă?

Sănătate noută tuturor, Patreon mie și Telegram-cik vouă!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

    So, what do you think ?