fbpx

Despre echipa care a întors Aeroportul și ce va fi cu echipa de licitație…

Fix un an (fără 2 zile) în urmă, pe site-ul Guvernului Republicii Moldova apărea o știre în care se spunea că Premierul Țării, Dorin Recean, a oferit diplome echipei care a reîntors Aeroportul Internațional Chișinău în administrarea Țării. O puteți citi și acum pe gov.md

Pentru că, la moment, în vogă e tema licitației cu privire la spațiile comerciale la aeroport, vă propun să vedeți ce s-a întâmplat cu cei care au reîntors Aeroportul Internațional Chișinău în administrarea Țării.

Iată toți într-o imagine:

Dacă nu se vede în imagine, reproduc textul aici:

  1. Daniel Popa, angajat mulți ani al Serviciului de Securitate a Aeroportului Internațional Chișinău. A plecat imediat după premiu.
  2. Sergiu Cojocaru, angajat al Centrului Național Anticorupție. Tot el este printre cei care acum investigează cazul licitației 🙂
  3. din motive de securitate personală și a acestui blog minunat nu voi scrie cine e
  4. Constantin Vozian, exDirector al aeroportului. Omul care a visat într-o noapte și după asta nu a mai visat.
  5. Dorel Ifodi, un tânăr de 28 de ani, care a preluat interimatul funcției de director al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău în noiembrie 2019. Tot el a fost remunerat pentru că a întors aeroportul in folosul statului și după asta a fost dat afară.
    La moment se judecă cu Guvernul.
  6. Victor Calancea, contabilul șef la AIC, de fapt și contabilul lui Shor de la AIC, pentru a-și asigura fundul a băgat in comisie de licitatie pe altcineva, dar și așa scaunul lui se clatină
  7. Ivan Cecan, președintele comisiei primei licitații, care a fost luat de ambulantă din cadrul ședinței comisiei. Acum pe foaie de boală.
  8. Valeria Timotina a fost vicecontabil-șef al Aeroportului Internațional Chișinău de peste 30 de ani. Concediată și pensionată.
  9. Alexandru Musteață este exȘef la APP, cel care le-a răspuns francezilor că magazinele, restaurantele și cafenelele pot fi oferite numai prin concurs, a fost demis, iar în locul lui Guvernul l-a numit pe un membru al PAS, Roman Cojuhari.
    Tot pe el a sărit la Dragalin din cauza lui Plevan.
  10. Vadim Cortac este membru al Consiliului de Administrație, Consultant principal, Direcția parteneriat public-privat și proiecte investiționale, Agenția Proprietății Publice. Următoarea jertfă.

Și acum, întrebarea cheie: Ce credeți că va fi cu cei care acum sunt membri ai comisiei de licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău? Cum credeți, la ce groapă a istoriei îi vor arunca #andreispînu și Roman Cojuhari.

Istoria asta este evident că va avea un final trist. Mă refer la licitație. Dosarul penal nu a fost pornit doar pentru că nu s-a mai înfăptuit dar acum, cu deciziile luate de ministrul infrastructurii și lobării, evident că Lagardere va câștiga și oamenii se vor alege cu dosare. Sau greșescu cumva?

Sănătate nouă tuturor și… Patreon mie, Telegram vouă!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?