fbpx

Finanțarea partidelor din exterior? igor grosu de la #pas deja numără rublele dacă tot n-a vândut destule pixuri și căni

Acum are loc o conferință organizată de Promo-Lex cu privire la rublele partidelor politice. Una dintre ideile promovate de către directorul acestui ong este finanțarea de către „diasporă” a partidelor politice. Mie mi se pare aberant să vină bani pe conturile partidelor din Moldova din exterior.

Problema cea mare a așa-numitei „opoziții proEuropene” din Republica Moldova este că ei încearcă să monopolizeze diaspora și să o învrăjbească (dar despre asta după masă). Ei cred că moldoveni sunt doar în Europa și uită câți moldoveni sunt plecați la muncă în federația rusă.

Vă dau un simplu scenariu ca să vă convingenți cât de anapoda e ideea aceasta:

balabolul împarte la o mie de cetățeni moldoveni aflați în rusia bani pe care ăștia le transmit la partidul nostru și hop și câteva milioane apar în conturile partidului. Perfect legale și de bună credință 🙂

Și așa variații pot fi găsite la toate partidele.

Vă place? Dacă vă place dați-i înainte cu această idee promovată de #pas și acoliții acestora.

Ideea aceasta apărută probabil în capul lui igor grosu care era gata în campania din 2016 să ia bani de la oricine fie el șor sau oricine, și căruia nu i-a mai mers magazinul online al produselor, este promovată intensiv de un ong care îmi pare că ar trebui să fie un pic mai rațional în acțiuni decât să se conformeze cu niște cerințe venite de la un partid.

Dacă vreți să finanțați un partid din Moldova puteți transfera bani pe conturile rudelor iar ei să dea bani partidelor, este destul de simplu. Iar dacă mai sunteți cetățean al .md făceți-vă cont într-o bancă din Moldova și finanțați cât doriți.

Aveți grijă de sănătatea voastră morală!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?