fbpx

Duetul Maia Sandu și Andrei Năstase au dat-o în bară cu ajutorul lui Siegfried :-)

Hai să începem cu îndepărtatul deja an 2016. Atunci, în ianuarie, așa-numită opoziție spunea că Guvernul este ilegal. Pentru că a fost instaurat noaptea. Noaptea toți dorm. În .md politica se face de dimineață și nu în prime time, așa cum e în multe țări europene. Dar nu-i pe asta.

Tot atunci așa-numită opoziție a zis că nu va recunoaște guvernarea. Dar a recunoscut-o peste o scurtă perioadă de timp și a contactat intensiv cu ea. Dar nu-i pe asta.

Prin februarie pitpalacii cântau că Republica Moldova intră în faliment și că va ține maxim încă 2 luni ca să poată achita salarii și alte chestii sociale. Diferiți ciobeni și analiști strigau în gura mare că-i ”jopa” cu Moldova și că în martie vor fi proteste masive din cauza neplăților salariale. Dar nu a fost să fie. Dar nu-i pe asta.

Europenii dau Moldovei 100 de milioane de euro. Toate lunile ăstea duetul Maia Sandu și Andrei Năstase strigau că europenii nu trebuie să dea bani regimului Plahotniuc și statului capturat. Au tot umblat pe la Bruxelles și Strasbourg ca nu cumva să fie acceptată această finanțare. De câteva zile au schimbat ”plastinca”. Chipurile cereau condiționare. Deși condiții mereu sunt. Mai ales din domeniul economic. Banii vor veni. Pentru asta au votat 575 de deputați din 697 prezenți. Inclusiv Siegfried Mureșan care se dă mare amic al Moldovei. Dar nu-i pe asta.

Astăzi duetul din așa-numita opoziție a dat-o în bară. Și nu-i prima dată. Mayașii știu cum e să calci în străchini. Sunt ași în asta. Amintiți-vă când cereau FMI să nu dea bani Moldovei. Dar nu-i pe asta.

Nu-ș de ce mi-am amintit o frază bună: ”… Banca de Economii va fi bine. Eu sunt sigur.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?