fbpx

Slusari despre Maia Sandu: ”… oaia asta …”

La o săptămână după revenirea acasă se poate de început de scos toate materialele strânse pentru blog în această iarnă. În Chișinău sunt mulți oameni care s-au cam săturat de jocurile politice și scot în afară discuții, screen-uri și alte porcării făcute de liderii așa-numitei opoziții. Scopul tuturor în politica moldovenească nu este binele poporului dar binele pentru sine și apropiați.

Azi vă arăt câteva discuții avute loc între o serie de membri de conducere din Partidul neDA în lunile septembrie-noiembrie. Toate sunt legate de diferite episoade în cadrul campaniei electorale.

Primul calup de discuții s-a produs în dimineața zilei de 30 septembrie. Am păstrat ortografia originală.

Slusari: Putem să ieșim la conferința de presă și să spunem că nu avem nici un motiv să ieșim din cursă, însă cauza națională e mai presus.
Pisica: Se poate sa facem un sondaj … URGENT NOI????
Spataru: De fapt cu acest mesaj au venit și democrații… Dacă ați observat și toată lumea spune: el Lupu îi ca Lupu, dar ei au echipa, primarii, volnutari, membrii, ce aceea și se umfla Lupu.
Pisica: Nu-l ascultați pe Popov, eu îl cunosc.
Pisica: Asta o fost reclama buna pentru PD.
Spataru: Conferința, emisiuni, flashmoburi, proteste, orice și urgen pentru că ne-am
Spataru: Aurel, popov spune adevăr, doar noi să citim printre rânduri … nu trebuie să fim naivi … asta
Pisica: NU EL A CONFIRMAT EI VOR SĂ CUMPERE ALEGĂTORII
Slusari: E târziu. Nu putem merge în paralal, dar oaia asta în afară de sondaj nu recunoaște nimic. Dacă IRA va desena cu un procent mai mult pentru ea, d însă va insista că este candidat.

Era perioada sondajelor și negocierilor dure despre cine din acei doi ”lideri” va rămâne în cursa contra lui Dodon. Atitudinea lui Slusari față de Maia Sandu o puteți citi și singuri. Este același citat scos în titlul însemnării. Interesantă este și opinia despre faptul că cei din neDA să facă un sondaj al lor 🙂

Al doilea calup e din perioada 9-11 octombrie:

Slusari: Alexandru, noi în prezent nu avem încredere unu fata de altu. Hai deci sa facem un acord cu niște angajamente foarte concrete cu termen de executare. Va fi realizat acest acord, vom merge mai departe.
Pisica: De-acord dom.Slusari
Pisica: Maia cu PASul trebuie sa dispară ca formațiune politica si pe dreapta sa fim doar noi , pe stingă sa ramina bidon cu urâți …
Pisica: Acesta trebuie sa fie scopul nostru
DA Edineț: Deacord
Pisica: Nu trebuie sa le dam șanse la nimeni sa preia electoratul de dreapta
Barila: Atata vreme cat vafi sustinuta de americani,va fi complicat cu disparitia

Slusari: Dar cine a spus ca cîștiga Maia. A doua zi după ce d odorul se va așeza în fotoliu, , noi pe de o parte și Usatîi pe de altă parte, venim la el în oaspeți și îl întrebăm cind anulam legea miliardului și cind facem alegeri parlamentare. Vedem ce spune el. Dacă continua sa lângă cursul lui plaha, atunci și o parte din partidul lui se va revolta

E clar ”raskladul” care ar urma să se înceapă să se producă acum (adică așa planificau ei)? Pe dreapta ei, neDA-ul, trebuie să fie un aspirator de voturi și să facă tot posibilul să rămână doar ei. Fără niciun fel de #pas, PLDM și alte partide. Pe stânga trebuie să fie doar prietenul lor balabol refugiat la moscova și PSRM-ul. Alianța adevărată a lui Năstase deci e cu Usatîi și nicidecum cu Maia Sandu. Interesant, oare au mai fost în acea vizită la președinte? Oare au făcut un skype-call cu balabolul?

Iată o frântură de chat cu privire la niște pliante. Discuție din 6 noiembrie:

Mandatii: Buna dimineata! La sediul PAS, peste o ora vor fi pliante ”antidot” si sunt pliante cu foto Maia si Andrei
nr necunoscut: Mersi .buna ziua
Mandatii: Pliantele sunt deja la noi la sediu,

Din ce mi-a explicat persoana care mi-a arătat discuțiile, este vorba de pliantele cu acest ”porcom”, anume ele erau numite ”antidot”:

 

Asta pentru cei care tot se laudă pe facebook și seminare cu faptul că #pas-ul a avut o campanie curată. Aha, da, da. Să mai spună că Igor Grosu e curățel ca lacrima și că nu are idee cum se face cu banii în partid. Oameni mizerabili prin ipocrizia pe care o promovează.

Și ultimul calup pe azi. Discuțiile au avut loc imediat după alegeri, în dimineața zilei de 14 noiembrie:

Mandatii: B. dimineata! Sa organizeze protestul PAS,este candidatul lor. Gata cât le-am facut noi piar, ei trebuie sa moara!!! Ei trebue sa cheme cetățenii sa iasă,dar ei nu o vor face,atunci noi o vom face din numele Platformei,Esim din nou in fata cu :Mai avem o șansa cu Platforma DA!
Mandatii: Mai corect: DA, acum e șansa noastră! Noi vom face acțiunea noastră in ziua validării de catre CC!
Gaidau: Ne lepadam de PAS, de Maia, de culoarea galbena. Revenim la DA!!!!
Pisica: Maia la pușcărie !!!

Concluzia e foarte simplă: ”Прошла любовь, завяли помидоры!”. Deși, acolo după cum vedeți din frânturile de discuții de mai sus nici nu a fost o mare dragoste.

În loc de concluzii:

Uneori scriu opinii care, la o anumită etapă, par aberante și rupte din context. Timpul de obicei le rezolvă pe toate. Nu mă supăr de câțiva ani pe cei care toarnă zoi peste mine. Mai ales pe cei care au lucrat binemersi și cu comicii și cu liberaștii și cu democrații. Ei, la un moment dat, de obicei din motive mercantile, lucrează cu actuala așa-numită opoziție. Și sunt obligați să toarne zoi peste oricine are alte idei.

Discuțiile prezentate au exclusiv scop informativ. Iar dacă cineva se va apuca să mă dea în judecată – poftim 🙂 Eu îs gata să demonstrez că ele sunt autentice.

Comentarii

comentariiNu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?