fbpx

16.000 lei – salariu de ONG-ist în medicină // #centrulPAS

După publicarea articolului despre milioanele cheltuite în zadar pentru un ONG din domeniul medicinei la redacția blogului a ajuns bugetul centrului PAS pentru anii 2015-2017.

Viorel Soltan (ultimul din dreapta) la o conferință în Turkmenistan

Dacă pe cineva interesează tot documentul i-l pot transmite pe mail. Din ceea ce am înțeles eu până acum din el (nu-s tare eu în raportare și bugetare) este că oamenii de la PAS, 15 la număr au salariu de 740 de euro. Asta deja suma finală. Or celelalte impozite tot sunt incluse în buget. 740 de euro la cursul zilei de astăzi sunt peste 16 mii de lei.

Totodată în acest buget este inclusă și plata pentru chiria sediului. De fapt nu e vorba de chirie, acești bani merg direct la bancă pentru a plăti creditul luat de ei pentru clădirea în care stau. Astfel clădirea rămâne proprietatea PAS-ului.

Acolo mai este ce de aflat, dar cu asta mă voi ocupa mai încolo.

Gândul principal e altul.

Așa-numita societate civilă trebuie să fie aproape de popor. Să fie din popor. Să fie oameni care înțeleg ce vrea ”nărod”-ul pe care îl reprezintă. În realitatea aceste persoane sunt departe de a reprezenta poporul iar scopul acestor organizații este de a face bani. Astfel, în 2-3 ani la un astfel de ONG reușești să-ți faci bani de casă și masă. Și pe lângă toate acestea, mai sunt și multe ”otkat”-uri pentru servicii și tendere oferite prietenilor.

Eu tare sper ca bula asta numită ”ONG-urile moldovenești” să explodeze și să se vadă câți bani pleacă direct în WC-urile ”societății civile”.

Regula despre ONG-uri nu e generală dar se referă la cel puțin 95 la sută din ele.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • Vasile |

    De ex. un chirurg la Spit. Repub. pt. fiecare interventie chirurgicala primeste de la bolnav in jur de 200€. Sa zicem ca are 8 interventii pe luna, cat se aduna la sf. lunii… Asa ca mai aproape de popor trebuie sa fie medicii, dar nu ONG-istii…

So, what do you think ?