fbpx

Faceți cunoștință: Serghei Burduh, om de la Aeroport care-și ”face bucățica din orice”

Ieri seara, pe eugen@luchianiuc.com, a venit o scrisorică. Asta după ce am anunțat membrii comisiei de licitație cu privire la închirierea spațiilor de la aeroport.

De dimineață, am întrebat, tot acolo, pe Telegram, dacă cineva știe ceva despre Burduh.

Primit 5 mesaje. Doar unul pozitiv. Ceilalți… acuș fac rezumat. Nu înainte să citez pe cineva care a scris fraza care se regăsește și în titlu:

Om care lucrează, dar în același timp și trebuie să își scoată bucățica din orice.

Asta e cea mai faină frază caracteristică pentru poporul nostru care, chiar și la întâlnirea cu Primarul se duce cu un sac… ”da dacă cade șevai”.

Și mai este o chestie. În screen-ul de mai sus omul apare cu o funcție frumoasă. Doar că, după ce, iarna, fiul acestuia a publicat poze cu peronul nedeszăpezit, exPrietenul Vozian, l-a scos din funcție și l-a făcut șef pe garaj. După ce a plecat Vozian, e din nou în favoruri.

Dar, hai pe puncte:

Omul utilizează mașina de serviciu în scopuri personale și își duce rudele acasă.

Omul are pe masă mereu icre roșii, cele care sunt destinate sălii VIP a Aeroportului.

Omul în timpul orelor e la oficiul FlyOne, da cantora ministrului lui Plahotniuc. El, la FlyOne bea cafea și îi favorizează cum poate pentru că… și aici las ”presa” să afle 🙂

Omul își făcea rubla și din ambalarea bagajelor. Cu părere de rău sursa nu a vrut să precizeze cum pentru că se deconspira zice ea dar îl cred pe cuvânt.

Omul e un fel de ”stucacioc”. Face lista cu oamenii cei mai inconvenienți lui sau cei care au fost sub Șor și cărora li se aplică sancțiuni sau sunt concediați. Asta fix ca în cazul deportărilor când vecinii se jeluiau pe cei de peste gard pentru că vecina nu a vrut să se culce cu el…

Anterior omul trecea oamenii prin sala VIP dar banii îi încasa el. Oamenii zic că asta deja e de dosar penal dar… lăsăm Procuratura să își Facă treaba.

Omul, dacă ceva, e angajat la o instituție de Stat și nu la privat de asta și e corect să scriu despre el.

Și cel mai fain este că el acum este în comisia care decide istoria cu spațiile.

Întrebare: credeți că el va face tot ce i se spune de la #andreispînu? Va face el exact jocurile celor care la sigur știu mult mai multe decât am scris eu?

Și da, două fotografii cu ministrul, el e cel care arată cu mâna:

Și, tradițional: Sănătate nouă tuturor, Patreon mie și Telegram vouă!

///

Later add: Omul are și o companie, BPAY, împreună că Cebotari, șeful de la FlyOne. Cebotari, vă reamintesc, a fost ministru al justiției în guvernarea Plahotniuc.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?