Polițiștii de frontieră sunt expuși de către șefie, la riscul îmbolnăvirii cu coronavirus!

Cei de la poliția de frontieră dau următoarea știre:

Pofik de calitatea comunicatului și de „virusul de import” (de parcă Moldova ar avea virusuri indigene).

Problema este alta.

Polițiștii de frontieră și vameșii sunt cei care sunt în prima linie de luptă cu coronavirusul. Ei trebuie să fie instruiți și echipați ca să poată înfrunta această urgie care riscă să vină și în Moldova. Cei de la Frontieră au un departament întreg medical care trebuie să facă instruire și, cel mai important, echipare.

Polițiștii de frontieră și vameșii din Republica Moldova sunt echipați cu măști chirurgicale. Aceste măști au o cu totul altă destinație decât a asigura protecția căilor respiratorii și antivirus.

Pentru ca ei să fie protejați cât de cât trebuie să aibă respiratoare și nu măști. Așa o zic toate normativele internaționale, și, cel mai probabil, naționale. Totodată este foarte important să existe în toate punctele de trecere a frontierei dezinfectanți și întreprinse toate măsurile complexe necesare, nu doar pentru „galocikă”.

Cel puțin la aeroport polițiștii de frontieră au măști și nu respiratoare.

Și acum închipuți-vă cazul când un polițist de frontieră merge acasă după lucru, infectat cu coronavirus. Contactează cu colegii, familia etc etc.

Dle Chicu, scuturați-i pe toți cei responsabili, arătați-le cu degetul la normative. Treziți-l pe domnul Voicu și șeful de la frontieră. Și pe cei de la Ministerul Sănătății treziți-i. Până când nu e târziu.


În Moldova, cei de la Samsung, și-au transformat televizoarele în cotileț #NoSmartTV

Scriam pe facebook recent asta:

Hai să explic pe lung:

Cei de la Samsung au luat și au blocat tot ecosistemul pe care ei îl numesc SmartTV în televizoarele care nu au fost cumpărate pe teritoriul Moldovei. Astfel, dacă ai cumpărat un televizor Samsung în Europa și ai revenit cu el în Moldova nu mai ai acces la toate aplicațiile preinstalate sau cele pe care le-ai cumpărat. Televizorul scump devine un cotileț la care poți privi doar ceea ce vine pe cablul TV 🙂

Asta s-a întâmplat pentru că cei de la Samsung au scos Moldova din Europa și au băgat-o la CSI, cel puțin așa afirmă oamenii care au de suferit din cauza asta.

Oficial asta s-a făcut pentru a lupta cu contrabanda. Cu părere de rău au avut de suferit nu vânzătorii ci consumatorii finali care au cheltuit sute de euro pe televizoare și unii au cumpărat și aplicații și aici hop și #nna și nu ai nici netflix și nici alte variații mult mai plăcute decât durnal, pulika sau truba8.

Dragă Samsung Moldova, sunteți niște idioți, știți asta?


Certificatele medicale în grădinițe, moștenire sovietică ce trebuie eliminată

Există foarte multă moștenire sovietică. Unul dintre aceste moșteniri se simte bine la grădinițele din Republica Moldova – certificatele medicale dacă lipsește copilul de la grădiniță:

Atunci când lipsești câteva zile de la grădiniță automat în Moldova îți cer certificat medical. De parcă părintele mai are timp de pierdut și cu umblatul pe la doctori. Plus că certificatele ăstea se dau de formă. De multe ori poți să te duci fără odraslă la centrul medicilor de familie. Totodată e bineștiut faptul că un 50 de lei rezolvă foarte rapid problema.

Întrebare: dacă asta este o simplă formalitate, de ce ea nu poate fi eliminată?

Tare sper ca, măcar în Chișinău, Primarul și viceprimarul, dna Cutasevici, să elimine această moștenire!


tarasiuc este Moldova. Ea tre să meargă la Eurovision

Însemnarea dată se vroia să fie pamflet. Cel puțin dimineață așa era în schiță. Doar că, acum seara, am înțeles că nu va ieși niciun pamflet. În primul rând vă invit să ascultați melodia cu care anul aceste tarasciuc și partenerul ei de scenă, au venit în preselecția națională Eurovision 2020:

Cum vouă? Normal nu, exact ca „la Moldova”, aici auzi o vorbă, acolo alta. Piesă în toate limbile. Și totodată fără niciun sens.

Și cine o cântă? tarasiuc. O ipocrită cu cetățenie română care-l adoră pe pu tin.

Tot această tarasiuc este o homofobă și urăște pederaștii. Iată o dovadă:

Ea îi urăște pe cei care sunt publicul principal al Eurovision. Sunt sigur că acolo o vor educa cât pentru toți anii cât nu a educat-o orașul cel mai frumos de pe planetă care, grație unor idioți alde Stalin, a fost împânzit de lepădături din toată Uniunea Sovietică.

tarasciuc este fix ca Moldova. ipocrită, cu pașaport românesc și cu ură față de homosexuali.

Asta e.


De ce #pas face seppuku la Hâncești?

Pentru cei ce nu știu ce e „seppuku” îi invit pe dexonline 🙂

Pe la începuturi Maia era comparată cu Jeanne d’Arc. Ultima vreme tot mai tare și mai tare se aseamănă cu un yakuza ordinar menit să îndeplinească dorințele șefilor. Asta deși crede că ea decide singură. Dar să revenim la Hâncești.

În scurt timp la Hâncești vor avea loc alegeri. Va fi reales deputatul pe Circumscripția nr 38. Asta se întâmplă după ce primarul de Hâncești, cel care a câștigat în februarie 2019, a ales să rămână în oraș în locul unui fotoliu comod de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Rezultatele din februarie 2019 au fost următoarele:
Botnari /PDM/ – 11891
Cobzac /ACUM/ – 8392
Corduneanu /PSRM/ – 3673
Perțu /Șor/ – 1139

Iată imaginea cu care a candidat Cobzac atunci:

În aceste alegeri din partea PDM acum este un candidat cvazinecunoscut așa că nu îl mai punem în ecuație. Din partea PAS care l-a mâncat pe candidatul neDA vine exministra Stamate. Din partea PSRM vine doctorul Gațcan. Cobzac, cel care până ieri a fost membru PAS, merge independent. continuă lectura


Pagini:1234567...870