Cât costă testele COVID pentru Republica Moldova?

Azi seara a fost anunțată decizia că toți medicii din prima linie de luptă cu COVIȚ vor fi testați. Totodată vor fi testați polițiștii care interacționează cu cei care ar putea avea COVIȚ. Prima întrebare care mi-a apărut la aceste anunțuri este prețul unui test pentru Republica Moldova. Înțeleg că teste destule sunt sau vor fi.

Există două tipuri de teste pentru depistarea COVIȚ, unul rapid și mai puțin eficient, probabil de acelea a cumpărat laboratorul privat care făcea teste în Moldova, și al doilea, mai de lungă durată dar care este eficient.

Așadar, statul Republica Moldova cumpără testele cu aproximativ 25 de euro bucata. Se cumpără teste din categoria a doua. Testele rapide și mai puțin eficiente sunt la preț de 4 euro.

Fiți sănătoși și aveți grijă de părinții voștri!


Ipocrizia lui Vladimir Cebotari (FlyOne) – rublet pe chartere fără grijă de însoțitorii de bord

Update. Domnul Vladimir Cebotari a venit cu o reacție și două fotografii cu echipajul Fly One. Blogul nostru îl reproduce în totalitate:

1. Eu nu particip la administrarea Fly One, pentru asta sunt manageri;
2. Din cate mie mi se comunica, aceste curse sunt in pierdere, si creaza mai multe probleme, decat avantaje pentru companie;
3. Echipajele sunt echipate precum in laborator (sau cum ai folosit expresia, ca Blue Air);
4. Copiii mei niciodata nu au fost la gradinita sau la scoala cu masina se la minister care am procurato cu 45 mii euro – pretul unei scoda superb bine dotata sau o toyota camry care este masina obisnuita pentru autoritati).

—–

Să fie clar din start, am evitat să pun partidul pentru care-și rupe cămașa actualmente exMinistrul Justiției, cel care este un mincinos demonstrat. În timp cât era ministru la justiție copii lui erau duși la școală cu mașina de un milion cumpărată pentru fundul lui la minister.

Și nici nu mai fac analogie cu faptul că cei din partidul pe care îl conduce acum împart măști și dezinfectant.

Scriu exclusiv despre proprietarul FlyOne, al companiei care face acum rublet pe aducerea moldovenilor și nu doar a moldovenilor în Moldova.

Să începem cu primul charter operat de FlyOne. Din Egipt. Au adus pe lângă moldoveni și doi haholi. Detalii pe site-ul Poliției de Frontieră. Au plătit o amendă mizeră.

Acum se mai apucă de chartere. Doar că însoțitoarele de bord au exclusiv mască și mănuși, nimic mai mult. De exemplu cei de la BlueAir când au făcut zboruri de aducere din zone cu mult COVIȚ i-au echipat pe însoțitori mai ceva ca medicii la Spitalul Republican.

Cei care-l cunosct mai aproape pe Cebotari știu bine că el nu urcă la volanul Porsche-ului său până nu are mănuși.

Aș vrea ca după această scurtă însemnare tot clanul familiei lui care e în fruntea FlyOne să se mai gândească și la lucrătorii de rând și nu doar la frați și surori.De ce, în Moldova, pochii îs mai presus de lege?

O dată în câteva luni, facebook-ul moldav se revoltă contra acțiunilor celor din SRL „Biserica”. Ba au apărut fotografii că vladîka e om și umblă pe la mare cu padrujele, ba că l-a scos pe un preot „progresist” din slujire ba că, situația actuală, ei continuă să facă slujbe în încăperi cu mulți oameni și continuă să împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță subminând recomandările OMS cu privire la profilaxia răspândirii COVIȚ-19.

Doar că, pochii, în Republica Moldova, sunt mereu mai sus de lege.

Eram o dată cu o delegație, îmi pare că a lui Leancă, într-un sat din Sângerei. Tot frumos și bine, au inspectat grădinițele. La un moment dat am auzit discuția popei cu unul din deputații care însoțeau delegația. Acela se jeluia că jeepalanul lui pe numere bulgare este oprit des pentru că nu are revizia tehnică trecută. Îl ruga pe deputat să rezolve problema cu menții că el nu are cum să se ducă în Bulgaria să facă revizia. continuă lectura


Pagini:1234567...872