fbpx

Inițiativa PSRM susține ideea MoldovaLand?

Scriam acum o oră că cei de la Pentru Moldova cu Șor propun MoldovaLand în loc de Republican. Cineva îmi trimite între timp și proiectul de lege al celor de la PSRM prin care terenul nu se mai alocă vânzării către Ambasada SUA.

Acum ambele proiecte de lege vor fi comasate și se vor examina în prima lectură. Deja în a doua lectură se va decide ce va fi cu terenul. Partea bună în proiect ar fi faptul că, chiar în el, stipulat expres ar putea fi înscris că unicul scop al terenului va fi construcția unui parc de distracții și, în nici un caz, o clădire sau altceva de genul dat.

Chiar interesant ce va fi pe final cu aceste două proiecte și, mai ales, ce vor face grupurile de inițiativă care tot spuneau că acolo nu trebuie să fie Ambasadă iar azi au cam tăcut mâlc.


MoldovaLand în loc de paragina de pe „Republican”? Șor cu Pentru Moldova vor parc în centrul Chișinăului.

Istoria cu terenul lăsat paragină care, cândva demult, a fost Stadion Republican, revine în forță în discuție.

Azi cei de la Pentru Moldova (of, să nu-i încurc cumva cu Pro Moldova) și ai lui Șor au propus ca în locul din centrul Chișinăului să fie construit un MoldovaLand sau BasarabiaLand. Straniu că nu s-au gândit la asocierea cu Calea Basarabiei, dar asta e treaba lor.

Iată proiectul de lege pe care l-au propus deja în Parlament:

Video cu prezentarea îl puteți privi la mine pe telegram.

Vă propun câteva screen-uri din video, asta așa, pentru comentat:

și acum opinia mea. Este nevoie de un parc normal de distracție în Chișinău. Exemplul OrheiLand, atunci când o bucată de Chișinău se ducea în week-end la Orhei, a demonstrat că așa un obiectiv cultural este dorit. Ceea ce este în Valea Trandafilor nu mai satisface deloc nevoile oamenilor. Locația pentru un astfel de obiectiv trebuie discutată, poate chiar și în locul Stadionului Republican, deși, dacă se dorește BasarabiaLand, se poate de închis cu totul piața din Calea Basarabiei.

În orice societate normală discuțiile sunt cheia succesului. Hai să discutăm!


Penalul Negruță – primul consilier al Maiei Sandu :)

Maia Sandu a anunțat azi numele a trei consilieri care urmează să-i numească când va avea putere de semnătură. În funcții va ajunge Olesea Stamate, prietenă de suflet, Ala Nemerenco, prietena de suflet a exRectorului USMF și Veaceslav Negruță, penal care i-a dat vreo 400 mii de euro lui Sandulache când a fost ministru.

Și acum, la aceste prime rânduri citite o serie de dalbafoni cu ochelari de cal vor cere dovezi.

Da, poftim, cu plăcere:

Pentru cei care vor să citească totul – poftim:

Știți de ce îl pune Maia pe Negruță în funcție?

De-atâta!

Totul abia începe…


DA, DArwin Moldova îs niște DAlbaiobi…

Pentru cei ce nu știu ce înseamnă „dalbaiob” dau explicația dintr-o explicație rusească – „тупой, медленно соображающий или неадекватный человек; тупица, бестолочь, болван, придурок, дурак”

Cei de la Darwin Moldova îs exact definiția acestui termen. Altfel cum poți explica debilismul acestei campanii de promovare a rahatului vândut de ei?

Interesant, proprietarii acestei rețele de magazine au copii? Au fete? Au soții? Au mame oare.

De faptul că îs simpli DAlbaiobi mă conving a câta oară.

Hai noroc, Moldova…


Starea de spirit a moldovenilor după erectorală

Luni, pe 16 noiembrie, pe canalul de telegram al celor de la anekdot.ru a apărut următorul banc:

– Как тебе удалось так похудеть?
– Я перешла на правильное питание, спорт два раза в день, массаж с антицеллюлитным кремом, прогулки на свежем воздухе…
– Что за крем?

Nu-l traduc pentru că, totuși, însemnarea se adresează celor din Moldova care cunosc bine și rusa și româna.

Bancul descrie perfect situația postErectorală din Moldova – au făcut cel mai mic efort pentru a schimba ceva fără a încerca să înțeleagă că, de fapt, schimbarea trebuie să vină de la fiecare dintre ei.

Au apărut o serie de experți care tot încearcă să demonstreze că moldovenii s-au trezit și că nu sunt o turmă. Risc să le amintesc că, în 2009, pe 5 aprilie, alegerile nu au fost fraudate. Și asta s-a demonstrat de atâtea ori. Doar că peste 3 luni, în luna iulie a aceluiași an, după un fakeEvent enorm cum a fost 7 aprilie, moldovenii au votat altfel. Pentru că au fost mânați ca o turmă de oi de șarmul lui Filat. Da, am fost oi și berbeci.

Și acum moldovenii cred că au făcut o faptă istorică – au votat (o parte dintre ei) contra lui Dodon și au ales-o pe Maia Sandu.

Ok. Bucurie. Beție. Dar, de fapt, au făcut fix așa ca în banc: au ales varianta cea mai simplă din complexitatea schimbării și cred că ceva se va schimba. Fix o p…

E dimineață, din nou, în Moldova…


Pagini:1234567...889