fbpx

Maia Sandu pe urmele lui Plahotniuc. În locul lui Năstase acum e Tauber?

Ap ce acolo, pe Tauber o scot din alegerile de la Bălți? Cel puțin asta sugerează câteva canale de Telegram care publică diferite scurgeri de pe coridoarele puterii actuale.

Aceste canale sugerează că Comandantul Suprem a permis desfășurarea operațiunii „Tauber – out, Borea – in” în cadrul căreia urmează a fi scoasă din cursa electorală pentru Primăria Bălți candidata Partidului ȘOR, Marina Tauber. Ea urmează să fie înlocuită cu Boris Marcoci, membru actual al #năPAStei (exPLDM, exPD și alte partide).

Tot acolo sursele zic că există o rezistență din partea membrilor Comisiei Electorale Centrale care nu sunt la fel de entuziasmați ca și activiștii partidului de guvernare. Ei cer probe irefutabile și nu au de gând să meargă „po bezpredelu” așa cum își doresc cei din partidul condus de Comandanta Supremă a Țării.

Ce înseamnă asta în fond? Nimic altceva decât urmarea exactă a postulatelor lui Vlad Plahotniuc, care, anume prin astfel de metode a ajuns să îl scoată din Primărie pe Andrei Năstase care a încălcat în ziua alegerilor prevederea că nu se poate face agitație.

Dacă ați uitat cumva, atunci judecătoarea Berdilo, a decis că Andrei Năstase nu poate fi primar de Chișinău. Asta deși era alogică o astfel de decizie. Dar… asta e justiția din Republica Moldova. Și da, cea care i-a scris caracteristica pozitivă lui Berdilo, Diana Scobioală, acum este judecător din partea Moldovei la CEDO. Și, dacă ați uitat cumva, soțul (de pe acele vremuri) ale Dianei Scobioală, un oarecare dorin, a fost cel care îl lingea la coaie pe Plahotniuc în primul lui interviu pe tv.

Interesant ce va fi dacă Maia Sandu o va scoate pe Marina Tauber. Proteste vor fi la sigur. Dar interesant e ce vor zice acum cei care atunci îl apărau pe Andrei Năstase.

Și pe final, voi da citatul celebru a lui pastorului luteran Martin Niemöller:

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”


Cum Grigorișin, înainte de plecare, vrea să-l legalizeze pe finul cu salariu de 20 de mii de lei șef pe troleibuze

Bălți, în rând cu orașele Tiraspol/Bender și Chișinău are troleibuze. Și e destul de popular transportul. Sunt câteva rute care unesc cele mai populate regiuni ale orașului cu centrul și nu doar.

Șef pe troleibuze, din anul 2015, adică de la sosirea lui Usatîi la putere, și până acum, este Serghei Avramenco, finul lui Nicolae Grigorișin.

El este interimar. Până ieri a fost anunțat concursul de depunere a dosarelor pentru funcția de director. În total au fost depuse 7 dosare. Printre cei care au depus dosarele sunt: Avramenco Serghei – finul lui Colea, Elena Maximciuc – contabila de la Regia de Troleibuze, Nicolae Țurcanu – fost angajat la cancelarie, Sergiu Mihailov – fost comunist și pedist, Octavian Blaj de la FEE Nord și încă 2. continuă lectura


Totuși cât de disperat e Grigorișin și „mafioții” lui

Să fie clar, am luat cuvântul mafioții în ghilimele pentru că cei care stau în spatele actualului conducător al celui mai frumos oraș din lume doar se cred mari mafioți pe când, în fond, sunt niște speriați de avioane, la fel cum este speriat de avioane însuși Grigorișin. Dar lui i se iartă – omul are 12 sau câte acolo răniri.

Imediat după primul tur, atunci când cei care stau din spatele lui Grigorișin au înțeles că vine „bîja”. Ei chiar credeau că toate sondajele care arătau că sunt șanse ca Tauber să câștige din prima sunt falsuri. Prima ce au făcut au sunat la „jurnaliștii” locali. Le-au explicat pe degete ce va fi cu ei și ce va fi cu Tauber dacă câștigă. Au promis marea și sarea jurnaliștilor și că îi vor face probleme primei femei cu șanse la Primăria Bălți (aici salutări pentru Arina Spătaru pe care #năPASta nu i-au permis să ajungă la Primărie dar care acum se face mai catolică decât prietenul ei marchel).

Și pe Grigorișin l-au activizat la maxim. I-au dat bani, i-au făcut și program. Unul din punctele programului lui este deschiderea magazinelor sociale 🙂 Parcă am mai auzit chestia asta undeva, nu? Interesant, mâine va propune și farmacii sociale.

Totodată unul din principalele puncte din programul lui Grigorișin e turnarea de zoi peste contracandidată 🙂

Omul e real speriat de avioane. Povestește stranietăți despre aeroport. De parcă nu-s orașe în care aeroportul e în oraș chiar. Dacă ceva, poate să vină să vadă cum la mine pe fereastră se vede cum aterizează avioane. Dar Corlăteniul, dacă ceva, e la vreo 10 km de ieșirea din oraș. Om debil ce să-i faci.

Da despre rafinărie… să se ducă până la sectorul de după calea ferată de la Bam. Acolo sunt din timpul sovietici cisterne enorme de păstrare a petrolului.

Colea aiurește. Tare mai aiurește. El citește de pe foaie exact ce îi scriu secretarele șefuleților de SRL-uri locale care îl sponsorizează acum și care se cred mafioți pentru simplul fapt că își permit să arendeze un bar din cartierul 8 doar pentru ei seară de seară.

Dar și asta se va termina în 6 zile.

Sănătate și răbdare!


Dă-o-n… Asta-i deja pi…ț total. Un proxenet declarat e mâna dreaptă a Avocatei Poporului

La 4 octombrie 2021, Avocata Poporului, Natalia Moloșag s-a prezentat în fața echipei Oficiului Avocatului poporului (OAP) în curtea instituției. Aceasta a fost însoțită de un domn, necunoscut, pe nume Dmitrii sau Dumitru. Dna Moloșag nu l-a prezentat echipei, dar a menționat că este suficient ca angajații OAP să cunoască doar că el e Dumitru, asistentul sau consultantul acesteia.

Dumitru apare în imagini, permanent lângă AP, cu un buchet de flori:

În aceeași zi, Avocații Poporului și secretarul general OAP participă la o întrevedere oficială cu șeful Oficiului CoE la Chișinău, W. Massolin. La acea întrevedere participă și Dumitru. continuă lectura


Apă-Canal Bălți, „rahatul” ce pute de 6 ani la Primăria Bălți…

Mă uitam eu la toată campania asta de la Bălți și nu înțelegeam cum le reușește la cei de la Bălți să distrugă tot ceea ce ține de Primărie.

Și, dacă tot se întâmplă că toate instituțiile de la Bălți sunt conduse de rudele și prietenii lui Grigorișin vă dau un exemplu de situație tristă la una din ele.

În cazul dat e vorba despre Apă-Canal Bălți, întreprindere care, de 6 ani e într-o poziție gravă și care, de un an este în insolvabilitate dar care tot mai este utilizată pentru spălare de bani și nu doar.

Nu că până în 2015 nu ar fi fost situația tristă acolo dar cineva, în 2015, a făcut campanie pe cât e de trist acolo și promitea, l-a alegeri, să repare totul…

Toată investigația o puteți citi în arhiva de internet al unui site plătit din fondurile usaid, dar care a dispărut deja:

S-au terminat banii și a dispărut și site-ul.

Iată despre situația actuală a scris alt laureatul al rublelor de la donatori.

Omul care nu a putut rezolvat în 6 ani problema companiei municipale și a dus-o de la datorii de 100 de milioane în 2015 la 440 milioane de lei în 2021, credeți că va mai conduce orașul și după aceste alegeri?

Cei din partidul nostru, cu realizările căruia se laudă activiștii lui Grigorișin, au promis în 2015 că se implică în activitatea Apă-Canal și vor rezolva problema furtului apei și a banilor. Au desemnat și un director interimar dar care nu a rezolvat nimic. Au vorbit și despre contabilitatea neagră atunci când au ajuns la putere dar au tăcut. Niște membri ai partidului chiar au fost prinși că furau apa și la ședința municipală șefa zicea că totul e bine dar… vedeți și voi cum e.

Și da, obligatoriu, tot colectivul Apă-Canal Bălți, participa la parade 🙂

Cum dispărea apa din țevi fix așa va dispărea și actualul conducător al celui mai frumos municipiu de pe Planeta Moldova.

Răspunsul îl veți vedea săptămâna viitoare, duminică, pe la orele 23.


Pagini:1234567...910