fbpx

La început facem ruble și pe urmă politică: De ce Slusari face lobby pentru o companie privată de asigurări

Rămas în afara marii politici, Alexandr Slusari, vicepreședintele Platformei DA, a decis să profite de scurta perioadă în care i-a mai rămas o oarecare vizibilitate publică și s-a apucat să-și aranjeze prosperitate pentru business-ul său.

Cred că nu e pentru nimeni un secret că Slusari deține un agent de asigurări „RuralAsig”. Ceea ce nu știu mulți e despre legătura dintre „RuralAsig” și o altă companie de asigurări din Moldova „Intact Asigurări Generale”. Aceste doua companii au până și aceeași adresă: strada Maria Cebotari 55, din municipiul Chișinău.

Intermedierea asigurărilor în agricultură, mai ales când Slusari are conexiuni strânse de ani de zile cu acest sector, pare a fi o nișă destul de profitabilă.

Chiar dacă la moment este inexplicabil de ce anume Intact și nu altă companie, totuși se pare că Slusari ține mult la această colaborare. continuă lectura


La Cadastru e Dezastru? Sau cum un proiect-pilot o ia hăisa

Așa o scrisoare vine de la câțiva oameni care activează în cadrul întreprinderii de Stat „Cadastru”


Proiectele-pilot inventate de șeful departamentului Cadastru creează obstacole masive în executarea cererilor primite de cetățeni la timp. Datorită acestui proiect-pilot inventat de șefa Angela Matcov, rândurile cetățenilor practic s-au dublat, nu se reușește cu executarea cererilor în timp pentru a fi eliberate cetățenilor. Are loc un haos total în cadrul oficiilor, registratorii stau la serviciu până la orele 19 pentru a executa renumitul ordin.

Ideile mărețe inventate de celebra Matcov cu cereri urgente este că cetățenii nu mai pot depune cereri urgente pe parcursul zilei de munca, doar până la ora 11. Nu ai reușit să vii la 6 dimineața să ocupi rând că să depui urgent nu ai nici o șansă, iar la replica colaboratorilor SCT de a lăsă să fie primite cereri urgente până la ora 16:00 răspunsul este unul “Noi trebuie să discipinăm clienții!!!” Așa atitudine manifestă conducerea SCT Chișînău condusă și dirijată în spate de către doamna Matcov.

Altă problemă majoră cu care se confruntă registratorii și au de suferit cetățenii de rînd este faptul că cererile executate în timp de către registratori pină a ajunge la ghișeul de eliberare intenționat sunt reținute la seful pe registratori pe masa, dnul Cravcenco Grigorii (exact aceeași poveste cu cereri intenționat reținute au mai fost când era sef pe tehnici până nu a venit CNA la el și l-au escortat ). Cum e posibil ca un sef cu dosar penal să vorbească despre corectitudine angajaților? Din luna martie până în august a lipsit de la serviciu tot intenționat din cauza problemelor ce le are, aici nu miroase a corupție?

Lucrătorii din cadrul SCT-urilor din toate filialele nu dispun elementar de rechizite. Nu sunt pixuri (care le cumpără deja de câțiva ani practic singuri). Nu este cerneală pentru printere. Nu sunt foi. Practic totul se cumpără din buzunarele lucrătorilor, banii care vin în bugetul SCT unde sunt? În schimb șefii au un răspuns la aceste întrebări “Avem de achitat credite!”.

Cei de la cadastru nu au răspuns la întrebări. Nu au timp.


Malpraxis la terramed: În loc de maternitate, au dus-o la cimitir ….

În loc de prolog: Nu e prima dată când angajații de la terramed devin subiecții însemnărilor pe blogul nostru. V-o amintiți pe doamna Covalciuc care scuipa în șoferi și pasageri în mijlocul drumului? Tot a lucrat dar posibili și mai lucrează acolo.

În ultimele zile, o conferință de presă a viralizat sursele mass-media din Republica Moldova, ba chiar și România, și Italia. Este vorba despre o conferință de presă susținută de familia unei tinere de 30 de ani, care având visul de a deveni mamă, a venit la medicul Roman Pastramă, de la clinica terramed, dar a ieșit de acolo, intubată, în moarte cerebrală, iar peste încă 7 zile a decedat.

Redacția blogului nostru a reușit să discute cu echipa de avocați contractată de către familie, dar și cu unele surse de ale noastre sigure, din interiorul terramed-ului, care ne-au povestit unele momente din ziua în care Cristina Țoncu a fost la procedura de extragere a ovocitelor, pe 26 august 2021. continuă lectura


Legenda Nataliei Morari(-Platon) // „Viața bate filmul”

„Viața bate filmul” este declarație lui Vlad Filat, dacă cumva cineva a uitat de exPrimMinistrul Republicii Moldova, exSoțul Angelei Gonța și exAmantul Olgăi Roman.

Ieri Natalia Morari a anunțat public, pe Facebook, despre faptul că are un copil cu Veaceslav Platon (da eu vă spuneam asta demult), cel pe care majoritatea îl consideră escroc și delapidator al proprietăților publice.

Acolo, în declarație, este menționat foarte bine cuvântul „legendă”. Fix ca în istoriile compuse de angajații serviciilor speciale. Așadar, hai să încerc să vă arăt câteva elemente din legenda despre Natalia Morari pe care a tot construit-o în acești ultimi 14 ani.

Anii 2007-2008. Perioada de luptă cu „Edinnaia Rossia”

Numele Nataliei Morari a apărut în vizorul mass media cât de cât independente în anul 2007 adunci când a scris o serie de articole scandaloase despre banii partidului de la guvernământ din federația rusă. După asta ea a stat câteva zile în aeroportul Domodedovo atunci când autoritățile ruse nu i-au permis să între în Rusia după o vizită „de lucru” în Israel. continuă lectura


TV8 // Eu te-am făcut, eu te omor…

Eu pot fi rău. Și pot fi tare rău. Dar…

Abatere lirică:
Știți dragostea mea față de tv8 pe care eu, cu mare drag și dorință, o mai numesc și truba8. O bună parte din vedetele de acolo sunt amante actuale sau foste ale celor care se numesc politicieni. Unele sunt și cele care se culcă cu șefi media. Dar astea sunt mai mici. Dar nu-i pe asta.
Istoria cu dragostea platonică a Nataliei Morari este cunoscută demult. Eu aș putea cânta istoria că discuția despre genți și adidași de pe Facebook, generată de mine, a avut un rol de catalizator, în toată herneaua asta, dar nu am dovezi deși știu că a fost așa.
Săptămâna trecută cineva promitea marea și sarea dar între timp s-a transformat în „miorița”. A cântat fix în stilul specific ciobănașului legendar.
Toți din TV8 au ahuit.
Final de abatere lirică.

Este evident că cineva vrea să îngroape TV8. Dacă vouă nu vi se pare așa risc să vă informez că o serie de finanțatori au de gând să refuze colaborarea cu acest ONG de media din cauza riscurilor de imagine. Și e de înțeles.

Mai ales că cineva are chef să demonstreze că TV8 a fost finanțată de Platon. Deși nu-i chiar așa dar … totuși cine credeți că o vrea pe TV8 la pământ?…. 🙂

Ei hai, să vedem ce va fi.

Deși, voi știți, fraza mea iubită „Eu jă v-am spus”.


Pagini:1234567...906