fbpx

”Paza, Anulare!” sau cum #andreispînu a rămas cu buza-nflată și fără Lagardère:)

Ieri, pe înserate, #andreispînu a anulat licitația cu privire la arenda spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Afacerea anului în care el își punea speranțe și care o credea puse pe roate care trebuia să îi aducă ruble lui și venit stabil prietenilor lui din Lagardère, a eșuat. Sunt unele istorii din spate pe care noi nu avem dreptul să vi le povestim dar, în schimb, vă putem arăta ușor și nesiliți de nimeni cronologia acestei licitații eșuate.

Totul a început cu un caiet de sarcini cu privire la licitație publicat de Aeroport. Totul bine și frumos, un caiet de sarcini pentru o licitație începută doar că… acel caiet de sarcini era într-atât de specific că, pentru toți cei din domeniu era evident că favoriza doar o companie, și anume Lagardère. Asta am demonstrat-o într-un articol aparte și care a arătat exact că doar cantora franceză corespundea într-u totul cerințelor.

Ei dar până s-a ajuns la acel tabel, grație băieților buni din Agenția Proprietății Publice cărora le mulțumesc pe această cale, am publicat prima versiune a caietului de sarcini care era cu mult mai permisiv și mai sănătos la cap.

După asta a urmat o perioadă relativă de liniște în care, din ce înțeleg, erau certuri pe interior care au culminat cu demisia directorului aeroportului, Constantin Vozian. Omul a plecat pentru că nu mai putea sta sub zece mii de tunuri din toate părțile și, la sigur, nu vroia să facă pușcărie după indicațiile lui #andreispînu.

Nu e coincidență deloc faptul că în ziua demisiei lui Vozian, aeroportul a fost inspectat de echipa română a celor de la Lagardère care au venit cu tema de acasă și cu planurile tuturor încăperilor. Oamenii au venit ca la ei acasă și tare s-au mirat când au înțeles că vor primi pereții goi fără infrastructura existentă acum 🙂

După ce am publicat că sediul celor de la Lagardère este în apartamentul fiicei valetului lui Plahotniuc, Poalelungi, în adresa mea, din toate țevile și prichindeii lui #andreispînu au început curge rahat cu perje. A durut tare.

Dar și mai tare a durut când am băgat pe blog prima scrisoare, încă din aprilie 2023 a celor de la Lagardère în adresa Agenției Proprietății Publice.

Finalul a încununat opera după cum spuneam. Abia aproape de încheierea licitației am publicat tabelul în care se demonstra, alb pe negru, că doar Lagardère corespunde cerințelor licitației.

Asta însă nu a încurcat cantora Le Bridge să depună ieri documentele, cu doar câteva minute înainte să se încheie termenul limită. Despre ei am scris aparte pe Telegram:

Risc să presupun că ceea ce va fi anunțat azi, așa cum a promis Premierul, de către Agenția Proprietății Publice va avea condiții mult mai sănătoase și, tot spațiul comercial, va fi împărțit în mai multe loturi ca să participe și companii sănătoase locale alde Andys, La Plăcinte sau același KFC 🙂

Și da, eu sper că, de data asta, comisia pentru licitație nu va duce la spitalizări de urgență și la demisii subite așa cum a fost ultima dată.

Dar, dacă, cumva, se va călca, din nou, strâmb… mail-ul redacției vă este mereu la dispoziție!

Hai noroc… și susțineți-ne pe Patreon și citiți-ne pe Telegram!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?