fbpx

Criza petrolului explicată pe degete

Hai să continuăm tema începută o săptămână în urmă.

Totul a început de la metodologia netransparentă a ANRE, care până acum, nu au explicat în ce constă marja stabilită, și anume, 2,33 lei pe litru. Acest lucru a fost neprofitabil pentru toți participanții de pe piața petrolieră. ANRE a făcut-o în mod deliberat, știind că marile companii vor supraviețui, iar cele mici vor da faliment.

Scopurile și motivele sunt simple:

  • Crearea unui deficit
  • Creșterea nivelului economiei gri pe piața produselor petroliere, unde, cel mai probabil, ei au banii lor.
  • Companiile mici să nu fie profitabile și închiderea acestora.

Crearea condițiilor favorabile companiilor care au fabrici în România, astfel încât să poată vinde en-gros pe piața gri și, în plus, pentru ca benzinăriile lor să vândă mai mult, iar clienții din alte companii să se mute la ei, închizându-le astfel încât mai târziu să le poată înghiți în siguranță.

Profitând de hype-ul că există un deficit pe piață, ANRE a emis o altă decizie ilegală

în data de 16 iulie, care a permis companiilor mari să vândă en-gros la prețuri și mai mari pentru ca petroliștii mici să falimenteze mai repede, astfel încât comerțul cu ridicata să fie profitabil pentru ei și pentru dezvoltarea pieței gri.

ANRE știa despre acest lucru că, stabilind marja mai mică, vor crea un deficit pe piață. Acest lucru a fost confirmat de Sergiu Tofilat indirect într-o emisiune la Jurnal TV: „ toată povestea a pornit de la faptul că ANRE a hotărât să-i pedepsească, le-a aprobat marja comercială 2,33 lei per litru, iar în 2016 era 3,25 de lei”

Pe cine are în vedere Tofilat de a pedepsi devine clar, cred că înțelegeți că pe cei mici.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?