fbpx

Ministra Sănătății, Svetlana Cebotari, a primit, ilegal, salariu de la Medpark #CebotariOUT

Probabil vor fi câteva însemnări cu tag-ul #CebotariOUT or declarația ei de avere are câteva chestii stranii de tot pe care, paremi-se, presa controlată de Soltan de la PAS (a nu se încurca cu #pas), nu are chef să le sape.

Să începem cu axiome despre domeniul medical din .md

1. Domeniul medical este administrat de Buga, consilierul prim-ministrului Pavel Filip. Acela care a condus CNAM, MS și acum a sărit din stejar în grădina de trandafiri ca să scape de judecată.
2. Soltan este bun prieten cu Buga. Observați că adresa web care o ataca pe Glavan la fiecare pas nu îl atacă nici pe Buga, nici pe Domenti nu o atacau (fosta șefă pe sănătate din Parlament) și nici pe ministra Cebotari.
3. E pi//eț cu sistemul de sănătate din Moldova.

Dna Cebotari 11 ani a fost șefă la Centrul de Transfuzie a Sângelui. Instituția s-a modernizat grație exclusiv fondurilor europene dar calitatea produselor oferite celor care donează scade pe an ce trece iar sângele așa și se vinde. 300 de lei doza de sânge. Chiar îmi e interesant unde mergea sângele pe care îl donam benevol.

Dna Svetlana Cebotari a fost numită la minister grație legăturilor bune cu Stratan și Buga.

Și acum să trecem la prima faptă penală, cred eu, din declarația de avere a ministrei Cebotari.

Anul trecut ea a avut venit salarial din trei locuri de muncă:

171 de mii de la Centrul de Transfuzie, 36 de mii de la Cardiomed și 81 de la Medpark. Parcă tot ok, nu? Toți medicii din Moldova lucrează în mai multe locuri pentru a-și putea asigura existența. Doar că există o prevedere legală pentru directorii de instituții medicale. Ea e stipulată în Hotărârea de Guvern Nr. 1016 din 01.09.2016. Punctul 40 din această HG este următorul:

”40. Conducătorul instituţiei medico-sanitare publice nu poate să presteze muncă prin cumul la o altă unitate sau să cumuleze funcţii la unitatea pe care o conduce (şef de departament, direcţie, secţie, serviciu sau oricare altă subdiviziune structurală), cu excepţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.”

Cine trebuie să se expună pe tema asta? Procuratura?

Va urma …

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?