fbpx

Cum să fentezi sistemul? Cazul Mircea Buga și funcția de director CNAM.

Mircea Buga este director CNAM din 2009. Toate scandalurile legate de activitatea lui le puteți găsi ușor prin intermediul google. Nu sunt nici judecător nici procuror să îl judec dar vă voi arăta cum e să fentezi sistemul tâmpit creat special pentru beneficiile oamenilor care sunt la putere.

Pe data de 20 august 2014 Mircea Buga este reales în funcția de director CNAM. Adică cum reales, mai degrabă numit. Alți contracandidați nu erau. CNAM, fiind o structură care i-a revenit PLDM-ului l-a numit director.

Pe data de 18 februarie 2015 Mircea Buga a intrat în componența cabinetului de miniștri în calitate de șef la medicină. Astfel, în loc să se concedieze de la CNAM, așa cum e normal în opinia mea, calitatea sa de director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, a fost suspendată. Adică el s-a dus la ”zarabotkă” la minister, și pe urmă, când îl vor da afară, el va reveni înapoi, la călduț, la salariu de 20 mii lei.

În august omul a trecut din cauza rocadei PD-PLDM de la medicină la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și al Familiei. Funcția de CNAM îl tot aștepta.

Până mai dăunăzi când pe 20 ianuarie 2016 el a fost dat afară din cauza faptului că PLDM nu a mai intrat la guvernare.

Acum omul a revenit la CNAM. Și toți șefii de acolo se bucură că a venit șeful nou/vechi. Eu am intrat pe site-ul CNAM, ceea ce vă propun și vouă, și am văzut o listă întreagă de directori și șefi. Eu nu prea înțeleg ce fac ei toți acolo dar, în cazul în care Compania a putut trăi normal fără un director unsprezece luni de zile, de ce ar avea nevoie de director?

Dacă din 2009 ar fi exclusă funcția de director al CNAM, statul ar fi economisit un milion și jumătate de lei. Asta fără a lua în calcul posibilele prejudicii din celelalte încălcări pe care deja trebuie să le examineze judecata.

E dimineață din nou pentru Mircea Buga. Pentru o zi de aflare la CNAM el primește circa o mie de lei. #mat

Sursă foto: tribuna.md

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?