fbpx

Cum am plătit vinieta online (a se citi: Cum am donat 85 de lei)

Prin octombrie 2016 apăruse știri că vinieta în Moldova va fi achitată online. Și așa și a murit ideea până când Filip nu s-a dus la punctul de trecere al frontierei și a văzut ce cozi creează plata vinietei. Eu, dacă ceva, despre vinietă și porcăriile celor de la MAIB am scris încă în iulie 2016. Dar ”who the fuck I am” ca să fiu ascultat.

Așadar, Prim-ministrul i-a ordonat mai că, ministrului plagiator Chirinciuc, să rezolve problema. Și hop în câteva zile problema s-a rezolvat.

Am încercat să trec etapele de plată ale vinietei.

1. Intrați pe site-ul vinieta.gov.md. Și doar pe el. Nu a fost creat nici un ”alias” gen vignette.gov.md dar despre vignette.md în general tac. Cum să se cheltuie ei 39 de USD ca să fie mai comod oamenilor.

2. Completați câmpurile obligatorii. Am completat în Safari dar …. nu merge. Eroare 🙂

2a. Trecem în Chrome și completăm câmpurile.

3. Apare o fereastră cu logotipul ministerului condus de plagiator. În română. Și cu prețul schimbat deja în MDL. Doar că acolo nu-i scris nimic despre valuta în care se achită. Trecut la varianta de limbă engleză.

4. Apar variantele de plată.

5. Apar băncile moldovenești MAIB, VB și MICB și opțiunea ”Altă bancă”. Interesant ce va gândi un vorbitor de limbă engleză la această ultimă opțiune. Și încă ceva, băncile nu se schimbă cu locurile dacă faci refresh. Verzii de la MAIB sunt mereu pe unu. Urmează albaștrii de la VB și platonicii de la MICB.

6. Opțiunea ”Altă bancă” m-a dus la interfața VB cu care am și achitat cu cardul estonian. Urmează câțiva pași clasici. Pași încununați cu succes 🙂

7. Apare Invoice-ul. În română 🙂 Am pus pagina să apară în engleză. S-a tradus doar o parte de text. Puteți vedea și singuri.

8. La final, achitarea iar a apărut în română dar deja îmi era lene să apăs pe engleză 🙂

Concluzie:

Dragă Republica Moldova, întoarce-mi banii pentru vinieta aceasta pentru că eu am vinietă achitată până la 3 martie 2017. Mie îmi pare rău că un sistem atât de simplu nu are o verificare a bazei de date a vinietelor naționale. Dacă nu mă crezi, iată, dragă Republica Moldova vinieta mea actuală:

Cam asta e. Serviciu bun, dar cu multe greșeli. Probabil mai sunt bug-uri.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?