fbpx

Acel moment când campania preElectorală a lui Dodon e mai transparentă ca cea a Maiei Sandu

Ultimele săptămâni prin țară se răspândesc pliantele electorale a două partide, adică a doi oameni politici, a PSRM (cu Dodon pe copertă și cu independența în conținut) și a #pas (cu Maia Sandu pe copertă și cu partidul în conținut).

Pliantele cu Maia sunt încleiate și pe stâlpi:

image1

Iată cum arată pliantele pe interior:

maia-sandu-pliant-fara-date-tehnice-01

maia-sandu-pliant-fara-date-tehnice-02

maia-sandu-pliant-fara-date-tehnice-03

Eu credeam, când le-am văzut că sunt o făcătură, explica mai încolo de ce, dar nu, cele care mi le-au transmis cunoscuții din #pas arată cam la fel:

maia-sandu-pliant-de-la-partid-01

maia-sandu-pliant-de-la-partid-02

Da, asta e pliantul cela cu ”virgula” despre care a scris ziarul editat pe hârtie de wc – Komsomolka. Articol apărut la două zile după întâlnirea liderului #pas cu ambasadorul rusiei în Republica Moldova, muhametișin. Dar la întâlnire vom reveni altă dată.

Deci, ce vă spuneam despre pliant. Vă propun să găsiți în ambele versiuni de pliant datele tehnice de tipărire ale acestuia. Conform vechii legi electorale aceasta nu este încălcare în perioada preElectorală dar se speră că legea va fi modificată.

Iată de exemplu pliantul lui Dodon:

dodon-pliant

Vedeți în el datele tehnice.

Cei de la #pas mi-au zis că tirajul este de 12000 de exemplare și că ar fi costat în jur de 8 mii de lei. Eu nu prea cred că e tirajul real pentru că într-un sat din Florești săptămâna asta s-au împărțit circa 400 de pliante. Nu cred că 4 procente de tiraj s-au dus pe un site din acel raion. La unii prieteni în poștă au ajuns câte două pliante în zile diferite. Asta în Chișinău.

Probabil metodele PeLeDeMiste sunt implementate cu succes în #pas de foștii membri ai partidului care caută un loc mai moale.

O zi bună și transparentă să aveți!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?