fbpx

Unu, doi, trei… mi-am făcut un blog din tei… sau de ce nu-mi plac blogurile şi poeziile

Unu, doi, trei… mi-am făcut un blog din tei… sau de ce nu-mi plac blogurile şi poeziile.

Pentru Eugen: Iaca şi m-o rupt!!!

Din start vreau să pun punctele pe i-uri. Tot ce ve-ţi citi la rubrica „jurnalul unui (neb)logher” îmi aparţie mie şi nu coincide cu părerea dlui Eugen Luchianiuc.

Si acum oleacă de istorie…
L-a început (din câte îmi amintesc eu primele zile şi nopţi state pe net) a fost mirc. După mirc a venit icq, după asta yahoo mesenger după asta faces.md, facebook.com, odnoklasniki.ru, prieteni.md… şi multe altele la care eu nu am participat şi pe care nici nu le ţin minte. Toate au avut s-au au şi acum succes. Nu am să mă oprec la descrierea amanunţită a acestor resurse ci am să mă opresc la bloguri.

De ce nu-mi plac blogurile?
De aceea că în RM sunt puţine bloguri care pot fi numite bloguri. De ce? Pentru că în mare parte blogosfera noastra e plină de site-uri personale sau pur şi simplu site-uri.

1. Blogurile seamănă cu simple expuneri de păreri. Nu seamănă cu jurnale personale. Nu se vorbeşte de la persoana 1. Se încearcă promovarea propriei personalităţi. Una e să scrii (fiind de exemplu santehnic) despre faptul că cheia de 14 nu vine la şurubul de 23 şi alta e să scrii cum mergând spre casă ţi-o venit ideea de a zbura în Africa mai uşor.

2. Paţanii o sărit de pe mirc pe blog. OOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Kruto! Am să am şi eu blog. Nu am nevoie de nimic. Am să pun acolo diferite prikoale… pentru ce să mă gândesc eu la viaţa mea?

OOOOOOOOOOOOOOOOO! Îs jurnalis, programist, politician, tânăr şi neliniştit. Ideea! Îmi fac blog. Am să îi spun lu Vasea, Dima şi lu Ion – am să fiu CUNOSCUT DE TOŢI! Kruto!

3. Politica, jurnalismul, aviaţia, religia ş.a.m.d. sunt domenii de activitate. Nu poţi pune pe blog teoria lui Hegel pentru că ea a fost deja inventată. Oare nu există în toate domeniile istea şi părerea ta?

4. Nu există discuţii! Sunt răspunsuri – o da! şi O nu!

5. Cu ajutorul la wordpress.com sau fac site-ul companiei mai uşor. OOOOOOOOOOOO! N-am să-i dau bani programistului Sasha. Nu se poate numi blog site-ul Asociaţiei Câinilor cu 3 picioare din satul Mârzoaia.

Citiţi! Citiţi! Citiţi! Şi încă odată citiţi!––––-Ce înseamnă blog! Uitaţi-vă cum fac alţii bloguri! Întrebaţi-vă: „Nahren nie îni trebuie blogul?”

Cam atât…

Acum ca unii să nu se supere.
Eu nu am vorbit la general… într-adevăr în blogosfera RM există bloguri care pot fi admirate. Dar nu am să dau nume… la fel cum nu am dat nume şi la ne-bloguri. Aşa că cei care se simt că o iau razna reveniţi. Iar ce ce au blog de dragul blogului… foc la ghete…

Paţanii pe net
De ce vorbeam eu mai sus despre aşa zisele resurse pe care mulţi s-au folosit? Din cauza murdăriei. Murdăriei în sens rău al cuvântului. „Ionel are chişioare crăcănate de aceea el nu merită să aibă părere”. Sau pui un comentariu critic şi ai rspunsuri de genul: „Tu nu ai făcut nimic în viaţa ta”; „ai părul de pe picioare prea lung şi de aceea ideea ta nu-i bună”; „de ce marchelush (asta un coleg care are blog) este debil”. Cum se foloseau cuvinte urâte pe mirc aşa şi e şi pe blog.

Dragi blogheri sau vizitatori de bloghuri de ce nu comentaţi post-urile de pe blog? Ai de spus? Spune! Veau să ataci pe cineva la persoană (adică eşti impotent mintal) dă un cap în perete! Da nu folosi fraze gen: „Alinuţa ai păr în nas de aceea părerea ta e egală cu zero!” Asta je nu e mirc!

Am un apel: HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ ŞI SĂ FACEM BLOGURI CURATE!

iaca acum gata…

… de aceea nici nu-mi fac blog… de aceea şi sunt (neb)logher…

da poeziile? sunt bune numai dacă au ce spune…

Simion

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


10 Comments

  • eugen |

    Mie blogurile îmi plac. Chiar și cele fără sens. La noi în țară e multă prostie și puțin sens.
    Blogosfera se deyvoltă într-un stil și ritm cu țara.

  • Artur |

    Cine tine minte „avem o blogosfera fara bloggeri” ? 🙂 ap`iaka.. eu nu`s blogger, adica sunt dar doar o ora maxim doua pe zi 🙂 patani, nu stricati aerul, back to mIrc evribadi!

  • simion |

    eu am 2 lucruri legate de satul Mârzoaia.

    1. Faptul că satul se află în raionul în care m-am născut.

    2. Începând cu clasa a 8 mă odihneam la baza de acolo… adică de fapt în codri… frumoase locuri sunt acolo…

  • Denis |

    Poate faceţi şi o Asociaţie Obştească „WEB Assinizator”?
    În care vor intra:
    1 – toţi care au bloguri curate
    2 – care nu murdăresc alte bloguri
    3 – n-au blog (ca sâ şşşiii independenţi)
    4- restu (etcî.)
    Astfel facem un Green Peace pe net-ul din RM 8)

So, what do you think ?