fbpx

Ce se întâmplă cu alegerile de la Bălți?

Dacă în Chișinău se cunosc majoritatea candidaților pentru alegerile locale, la Bălți e mai liniște decât în conștiința (”sovestea”) lui #василой…

Câștigătorii alegerilor trecute, Partidul ȘOR, interzis recent în Republica Moldo va nu prea își poate înainta candidat iar Marina Tauber, chiar dacă și anunță faptul că va veni în cel mai frumos oraș din lume în scurt timp, nu mai are nicio șansă de izbândă. Mai ales că, pe coridoarele puterii din Chișinău, se discută intensiv despre suspendarea Partidului ”Renașterea lui Șor” prin septembrie.

Câștigătorii potențiali ai alegerilor viitoare, Partidul Socialiștilor, tace mâlc, deși, potențialul lor candidat pentru Primăria Bălți, Maxim Moroșan, merge exact pe calea lui Usatîi, și-a făcut o Asociația Obștească și e foarte activ în oraș pe la diferite evenimente. Exact ceea ce la place la bălțeni. Tot mai des, împreună cu el este Pavel Voicu, exMinistru al Afacerilor Interne. Vor să facă primeries la Bălți sau ce, nu prea înțeleg, dar mai aproape de anunțarea candidaturii vom afla ce tandem au făcut socialiștii la Bălți mai ales că, ei sunt cei care trebuie să câștige alegerile pentru Consiliul Municipal. Candidații la Primărie din partea lor mereu erau niște lenoși alde Nesterovski sau Ciornîi…

Renato Usatîi, din ce zic oamenii mai informați ca mine, a fost rugat de ambasada principală, pe care se tot juruia că o face Karaoke, să nu participe la electorala din Bălți.

PAS trebuiau să anunțe candidatul pe 30 iulie, dar… au refuzat să o facă. Șeful cancelariei de stat, reprezentanța Bălți va merge din partea lor. Dar… ei nu au niciun chef să câștige el.

Candidatul pe care mizează PAS în aceste alegeri este Nicolae Grigorișin, actualul Primat al orașului Bălți, candidat al Partidului Reformei condus de satelitul #năPASta, Ștefan Gligor.

Oamenii galbeni vor să ridice Partidul Reformei și consideră că aducerea în fruntea Primăriei Bălți a candidatului acestora îi va ajuta în creșterea rating-ului.

De râsul găinilor această idee dar…

A, și da, voi râde tare dacă Grigorișin nu va ajunge în turul doi.

Sănătate și pace tututor!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?