fbpx

Ei și ce dacă soacra ministrului Litvinenco e implicată în ”furtul miliardului” și îl slujea pe Plahotniuc?

Zi de vineri astăzi. Urmează ultima însemnare din această săptămână despre Sergiu Litvinenco, omul care (încă) conduce Ministerul Justiției al Republicii Moldova.

Astăzi vă vom povesti despre cum a ajuns să fie titular de acțiuni o oarecare Maria Iovu care a fost mereu în tot felul de funcții cheie mai ales în Victoriabank. Pe parcursul carierei aceasta a avut onoarea și plăcerea să aibă o comunicare și dialog nu doar cu administratorii băncilor dar și cu raiderii (cum sunt denumiți de ginerele acesteia). Dar despre aceasta au scris și alte portale de știri.

Ceea nu au menționat angajații din media este implicarea femeii în acțiunile de preluare a controlului băncii, inițial de către Platon, apoi de către Plahotniuc și, cel mai important cui a dat preferință de fapt doamna Iovu. În cazul nostru lui Plahotniuc.

În acest sens am identificat unele rapoarte financiare a Victoriabank, și ce reflectă acestea:

6945 acțiuni aparțin contabilul șef al Victoriabank, Maria Iovu.
3908 acțiuni aparțin Olimpiei Gribincea

Toate acestea le puteți verifica și voi, cu ușurință, prin accesarea  raportului financiar pe anul 2012 al Victoriabank. Tot, în raport se reflectă și  persoane afiliate, cum ar fi: oarecare Iovu-Litvinenco Inga, Gribincea Vladislav, Litvinenco Bianca.

Dacă vă amintiți, în perioada imediat următoare, s-a început lupta  din sectorul bancar dintre capii acestuia, care numai puneau mâinile pe acestea și se loveau între ei, ba Plahatniuc, ba Platon-Morari.

Rezultatele luptelor fiind deja cunoscute chiar și de paznicii din presa. Asta e clar și cunoscut.

Curios e alt ceva.

Imediat cum Platon-Morari a cumpărat Victoriabank și, hop, nu poate intra în ea. În sens, cum se mai expune cel mai curat ministru al justiției, „sistemul se opune”. Dar cine de fapt se opunea atunci?

Se opunea soacra ministrului justiției. La indicația cui? Corect, la indicația lui Plahotniuc!

Și acum câteva detalii în plus.

Fiind contabil șef la Victoriabank și acționar a peste 10 000 de acțiuni care valorau atunci poate 10 lei pe acțiune, dar, cu unele înțelegeri în cazul nostru cu Plaha, poți manevra în așa hal încât acțiunea de 10 lei să o vinzi și cu 78-110 lei, dar cu condiția să mai faci careva servicii pentru viitorul proprietar și să mai pui piedici la actualul proprietar.

Altfel spus, Plahotniuc i-a promis că nu doar o să ducă la creșterea valorii acțiunilor dar o să și împingă câteva milioane bune în contul privat a doamnei Iovu, dacă cea din urmă, în perioada cât Platon-Morari va fi proprietar majoritar o să îi mai pună o piedică, două.

Și după aceasta el vine și răscumpără acțiunile de la Platon-Morari.

Din analiza documentelor și acțiunilor deja cunoscute de fiecare, „furtul miliardului” orice om teafăr înțelege cine e sclavul și cine e stăpânul…

Dar să revenim.

Ulterior, în 2020, Stoionoglo aplică sechestrul pe toate activele Bacii în vederea recuperării activelor infracționale din furtul miliardului.

Atunci familiei Litvinenco le curge sânge din nas când înțeleg că ei sunt în plină campanie electorala și patrimoniul familiei Litvinenco-Iovu e în pericol și cel mai ridicol e că va intra în patrimoniul statului ????

Și fără bani și cu probleme la PAS…

Aici deja intră în acțiune marele reformator al justiției naționale.

Ca să fie clar pentru tot cetățeanul, de ce ministrul justiției care are ca sarcină să facă politici în sistem se ocupă, cum spune el, de deblocarea instituțiilor de drept. Acum e înțeles de ce Platon-Morari a declarat în înregistrarea video prin care spune clar, ”Luați liniștiți banii de la Victoriabank pentru recuperarea furtului miliardului!”? Doar că atunci Platon-Morari nu a înțeles un singur lucru: Problema cea mare nu este recuperarea banilor publici ci atentarea la patrimoniul familiei Litvinenco-Iovu, executori ai indicațiilor lui Plahotniuc.

Și, o scurtă concluzie.
Acțiunile deținute de către familia Iovu-Litvinenco-Gribincea sunt, de fapt, o recompensă din partea lui Plahotniuc pentru serviciile presatate de Maria Iovu în timpul când a ajuns Platon-Morari să fie acționar majoritar. Și nu doar pentru ele.

Sănătate și nu uitați, dacă vreți ca cineva din redacție (a se citi eu) vrea să bea o bere, puteți să o turnați pe Patreon.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?