fbpx

Faceți cunoștință: Iurie Crasiuc și Elina Bejan, doi inși care mulg de bani Spitalul Nr1 din Chișinău

Demult nu a fost această rubrică pe blogul nostru drag deși informație s-a strâns multă și cred că trebuie repornită în forță or, pe lângă conducerea țării alde Fiona și alții, sunt șefi mărunței ai instituțiilor de stat care administrează bunul public pe bunul plac și o fac multi mai defectuos decât Fiona conduce Guvernul.

Articolul de azi este dedicat conducătorilor de la Spitalul nr1 din Chișinău și anume lui Iurie Crasiuc și Elinei Bejan (anume Elina și nu „Ălina” cum este prezentată pe pagina spitalului).

Despre Crasiuc nu pot scrie chiar multe pentru că el este un om molatic și ascultător. Îi este frică de toți și de toate așa că sărmanul a ajuns să fie dominat de către vicedirectorul Bejan în totul și în toate.

Elina Bejan face parte din clanului exDirectorului Iurie Dondiuc, ea îi ducea lui solda și totul era ok. Dondiuc o ținea în frâu și știa cât exact trebuie să primească. Ceea ce nu s-a întâmplat cu Crasiuc. Lui Bejan i-a redus procentul de rublet și trăiește împărătește.

Ea a divizat colectivul spitalului în apropiați și cei defavorizați și are de pe cei favorizați o sumă exactă de bani pentru lucrul efectuat.

Cam ăsta e „otkat”-ul:
Participarea la intervenții chirurgicale 500-2000 lei
Parteneriat la naștere 1000-2000 lei
Permisiuni la concedii 500 lei
Participare la cicluri de perfecționare 500-1000 lei

Angajații au și depus plângeri pentru hărțuire profesională. Dar fără folos.

Acum să revenim la banii publici. Din bugetul instituției cei doi menționați în titlu și-au amenajat cabinetele personale în stilul cel mai luxos, cu ușă bronată și cu camere de supraveghere ca nu cumva să vină cineva nedorit la ei :))

Totodată din cauza managementului defectuos spitalul a rămas fără finanțare de circa 6 milioane de lei din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Acum se cam termină povestea dnei Bejan și ea turbă.

Vineri, Boris Gîlcă l-a prezentat pe domnul Potacevschi în locul dnei Bejan în calitate de șefă a secției obstetrică. Crasiuc caută soluții și căi să se plângă primarului de Chișinău, în administrarea căruia e spitalul, să o întoarcă pe Bejan.

Sper primarul să îl trimită în aceeași direcție unde a fost trimis „русский корабль”.

Sper.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?