fbpx

Țara Kidosului. Cum să te amăgească toți, de la Orange la opincă, atunci când cumperi telefon

Istoria de mai jos este un guest post scris de Simone Chitoroagă.

UPDATE: La 21:16 m-a sunat curierul și m-a întrebat politicos dacă nu e prea târziu să se apropie în jumătate de oră să îmi aducă un colet de la Orange. Acum, la 22:01, deja am telefonul în mână care offf, tare-i frumușel și ciotkos. Eu am rămas foarte plăcut uimită de receptivitate. Acum, noapte bună, am fugit să beau cafea, că nu mai dorm azi, am un ciotkos de setat.

––

Publicat la 16:53…

Toți mereu critică faptul că fiecare generație nouă e tot mai obsedată și dependentă de tehnologie, internet și că degradăm ca societate. Eu, la rândul meu, îmi asum că depind prea mult de telefonul meu, de laptopul meu, dar nu cred că degradez, ci că evoluez și folosesc resursele care îmi sunt oferite de excepționala (ce-i drept, nu din toate punctele de vedere) eră modernă în care trăim și mi se pare că ar fi stupid să nu o fac.

Astea fiind spuse, obsesia mea față de telefoane a început în clasele primare, atunci când nu aveam cel mai scump telefon din clasă și colegii mă umileau din cauza asta, și a evoluat prin faptul că am ales să activez într-o industrie în care telefonul este esențial, iar modul meu de viață a emigrat în mediul online. De aia, atunci când am hotărât să imi iau noul iPhone 12 Pro Max, am fost foarte entuziasmată, gândindu-mă la toate posibilitățile pe care mi le poate oferi atât din punct de vedere profesional, atât și personal.

Ținând cont că am mai achiziționat un telefon în rate de la Orange și experiența a fost una plăcută, am optat pentru opțiunea asta din nou. Și deci – nu uităm că sunt obsedată de telefoane și că smartphone-ul e 50% din locul meu de muncă, da? – intram în fiecare zi pe orange.md să verific dacă a apărut anume modelul pe care îl doream în culoarea Pacific Blue cu memoria 256GB. În ziua în care a apărut precomanda, am făcut-o cu o mare bucurie și nerăbdare. Pe site scria că vânzările vor începe pe 20 noiembrie.

Pe 17 noiembrie mă sună un reprezentat Orange, – o fetiță mega drăguță și amabilă – care mă anunță că voi primi telefonul vineri, pe 20, sau, cel târziu, luni, pe 23. Eu, pentru că nu am nevoie de încă un iPhone care prinde mucegai în casă, îl pun pe al meu la vânzare.

Marți, pe 24, sun la Orange și concretizez când vine telefonul. ”La sfârșitul săptămânii, cel târziu săptămâna viitoare” – aud eu la celălalt capăt de apel. Între timp, găsesc cumpărător și mă gândesc că fac un detox de social media câteva zile până vine telefonul nou și pe al meu îl vând.

Pe 30 noimebrie sun din nou și dau de primul răspuns sincer, care e ”Domnișoară, chiar nu știm, pot să ajungă și după Anul Nou”. Îmi pică fața, ce să zic.
DAR, stați așa, Orange au avut măcar obrazul și tactilitatea să scrie pe site că nu este disponibil telefonul. Tot pe 30 noiembrie am început să caut alte opțiuni pentru că pe Smart.md, pe Pandashop, la Moldcell telefonul era afișat pe website, pe Smart.md scria că livrarea e în 24 de ore, pe Moldcell scria ca e stoc limitat, dar stoc ESTE. Chiar dacă voiam să iau telefonul de la Orange, nu mai puteam aștepta și am hotărât că iau de unde este.

Până în ziua de azi mă bucur că, vorba moldoveanului, m-a dus capu’ să-i sun (pe smart.md și pe Moldcell) înainte ca să fac comanda, să precizez dacă e comandă sau PREcomandă. Și da, era PREcomandă, nimeni nu avea telefonul în stoc, deși pe site-urile oficiale informația era cu totul alta care ducea colosal lumea în eroare.

Zic, asta e, aștept Orange.

Pe 10 decembrie (aproximativ), mă sună iarăși un reprezentat Orange și îmi spune că a ajuns modelul pe care mi-l doresc, în culoarea dorită, dar cu o memorie mai mică. Zic, nu, aștept memoria mea.

Pe 17 decembrie sun la Orange și le spun că nu îmi mai pasă de culoare. Nu vreau doar culoarea Gold sau Silver. Dacă vine culoarea Pacific Blue sau Graphite, iau ce este. Răspuns: ”Azi după-amiază sau CEL TÂRZIU mâine se suplinesc stocurile și vă sun”.

Pe 18 decembrie sun și întreb care-i treaba. Răspuns: ”Avem doar culorile Gold și Silver”.

Disperată, frate, chiar disperată, zic ”Ok, iau culoarea Silver și asta e, chiar nu mai pot aștepta, îmi afectează munca rău de tot faptul că nu am telefon”. Comanda se înregistrează și sunt asigurată că dacă nu reușește azi curierul, mâine vine. Primesc mesaj că, comanda a fost înregistrată de Muvi Express, care, ta-dam(!), nu livrează Sâmbata… ”Mâine”, pe naiba…

Și da, eu știu că Apple limitează foarte mult stocurile și, mai ales din cauza pandemiei, e un haos total. Da, eu știu că nu e vinovat Orange că nu le ajung telefoanele. Dar băi, frățică. Nu mințiți lumea cu termeni falși dacă nu sunteți 100% SIGURI. Ajutați clienții să vă ofere încrederea de care voi aveți nevoie pentru că, sincer, noi tare vrem să avem încredere în voi și e cam greu atunci când suntem duși de nas timp de 6 săptămâni de zile.

P.S. Da, am greșit eu că am vândut telefonul fără ca să-l am pe ăla nou în mână (prin urmare, am greșit că am avut încredere în reprezentanții Orange).
Cu toate acestea, reitirez, Orange au avut simțul să fie sinceri pe website, spre deosebire de celelalte magazine online enumerate mai sus (oare câți oameni au nimerit cu nasul în glod și buza la soare, s-au lăsat duși în eroare și au comandat?)

Știu că reprezentanții nu sunt vinovați, dar nu cred că dau informații din cap, deci totuși cineva acolo… bate capul.

Țin să menționez că reprezentanta Orange care m-a deservit pe mine a fost foarte amabilă, foarte educată și foarte răbdătoare. O să beau un pahar de șampanie și pentru ea atunci când îmi vine telefonul (dracu’ știe când)

Dar… educația, amabilitatea și niște u-siu-siu pe telefon nu schimbă dificultățile, incomoditățile și frustrarea provocată de toată situația dată.

Sărbători fericite! Sper că Moșul o să fie mai responsabil și punctual.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • didi |

    n-am avut rabdare sa citesc pana la capat. dar mi se pare la mintea cocosului sa nu dai porumbelul din mana pe gasca de pe gard sau cum naiba zicea dondon. adica vinzi telefonul DUPA ce il primesti pe ala nou, logic. in rest, sa fiti sanatosi.

So, what do you think ?