fbpx

„Copilul” de milioane al „Reformei Justiției” din Moldova

Însemnarea dată a fost scrisă pe data de 12 august 2023.

–-

Prima dată insul pe nume Vladislav Gribincea a ajuns în vizorul acestui blog modest pe final de 2016. Atunci el se jeluia că nu a trecut de o comisie și nu a acces la Agenția Națională pentru Integritate. Atunci inclusiv Maia Sandu l-a apărat.

După asta el a ajuns pe blog grație unei postări fenomenale scrise de nănașul său de cununie – Vitalie Nagacevschi. L-a pus la punct la fel cum a pus la punct vulpea pe cioara din copac.

Mai dăunăzi am scris cum el, prin intermediul Ministrei marionete a Justiției și Prim-ministrei încearcă să facă o nouă reformă în Procuratură după ce tot el a fost președintele grupului de lucru la reforma precedentă.

Și acum să discutăm un pic despre banii pe care îi „absoarbe” (a se citi „toacă”) Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

Dar înainte de a arăta cifrele sumate vă arăt doar o mică chestie, cât e de avid de putere și funcții acest tip:

În varianta engleză, cea la care se uită donatorii, el este Executive Director iar la varianta română el „devine” Președinte. Am impresia că traducerea este Director Executiv dar ce mă pricep eu în OăNGeuri și mai ales la traduceri.

Să trecem la finanțe. Partea proastă pentru cei de la CRJM este că ei trebuie să facă audit anual. Pentru că le dau bani americanii, SOROS și alții care cer ca să fie transparenți. Partea bună pentru Gribincea e că nu-i cer explicație de ce ridică mii de euro lunar pentru puțina activitate pe care o fac.

Cifrele de finanțare ale Centrului de Resurse Juridice din Moldova pe ani este următorul (în USD):
2011 – 73.606
2012 – 145.874
2013 – 278.937
2014 – 415.600
2015 – 397.569
2016 – 344.391
2017 – 500.235
2018 – 575.902

În total, din 2011 ei au primit finanțări de 2 milioane 732 mii 114 USD.

Acum trecem mai departe.

Insul dat a scris ieri următoarele cuvinte de jale:

Cu privire la bani deja l-au aninat bine cei de la scheme.md care au arătat faptul că el a luat peste 187 de mii de dolari anume pentru reformă:

Screen-urile îs tot de pe scheme. Frumos nu?

Eu vă voi arăta altă ipocrizie a acestui ins și faptul că minte, chiar și pe facebook. El scrie că grupul de lucru a început a lucra în 2014 deși el a început să lucreze din vara lui 2013:

Și mai sunt multe neconcordanțe. Dar le mai las și pe mâine.

Ne auzim mâine!

///

Update 2 martie 2023:

Între timp, cumnatul lui Vladislav Gribincea, Sergiu Litvinenco, a reușit să fie ministru al Justiției în guvernul condus de Natalia Gavrilița.

Gribincea a rămas la fel favorit al Maiei Sandu și „rubește mai departe rublet” pe reforma justiției…

___

Donați pe Patreon dacă rezonați cu autorul. Mulțumesc!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?