fbpx

Aeroport, sondaj, stăpâni și … nod în papură :-)

Zilele ăstea cu electorala am pierdut un eveniment interesant la aeorport și anume prezentarea studiului despre percepția schimbărilor de la aeroport.

Studiu efectuat de IMAS. Îl puteți vedea pe pagina lor:

Aeroportul în anii de când e concesionat s-a schimbat la fel de tare cum s-a schimbat în cei 22 de ani cât nu a fost al statului. Poate chiar și mai mult. Schimbarea mentalității de gestionare a aeroportului a coincis și cu faptul că moldovenii au devenit mai … exigenți în ale călătoriilor.

De 3 ani de când este concesionat aeroportul (sau de 2, lene să caut acum) mereu apar discuții despre stăpânii aeroportului, cui a fost cocnesionat etc.

Și întotdeauna se uită de simplul fapt că aeroportul este al Republicii Moldova și, în caz că concesionarii nu vor respecta contractul încheiat cu Guvernul (sau cu cine ei mai încheie acolo contractul de concesionare) el, aeroportul, va fi reîntors țării (altceva că pentru asta proprietarii actuali vor cere banii investiți).

Nu mă mai bag peste presa noastră dragă pentru că ”pielea rea și răpănoasă ori o bate ori o lasă” dar ar fi bine să păduchească toate proprietățile statului și concesionările sala așa cum păduchește aeroportul. Ar găsi multe chestii interesante. Mai ales la drumuri. Dar dă-i în …

Deși, poate ei vor ca aeroportul să le sponsorizeze ceva călătorii și de asta scriu despre el. Mai ales că, după cum am mai scris, schimbările sunt vizibile cu ochiul liber. Și da, de confort se bucură toți cetățenii .md 🙂

Revenind la aeroport. Dacă nu ați văzut filmulețul celor de la IMAS puteți vedea această fotografie:

14712808_10153818030196333_7362731912542713741_o

Aeroportul Chișinău. Acum. Sală de așteptare luminoasă, mărită de două ori cu gate-uri de ieșire la fel de două ori mai multe. Zona celor care vin a fost scăpată de gheretele chișinăuiene imediat după concesionare. Acum în loc de 4 ghișee a poliției de frontiere sunt 12 dacă nu greșesc. Și zona ceea a fost lărgită.

Și lucrurile, măcar la intrarea/ieșirea din țară se mișcă.

Unicul lucru pe care nu-l poate face concesionarul aeroportului e să pună o barieră de aer ca mirosul specific chirtocian să dispară. Cu părere de rău 🙁

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?