fbpx

Acel moment în care eram mândru că sunt din Republica Moldova

S-a întâmplat ieri. Eram la Universitate. Mergeam cu un coleg din Estonia să prezentăm planul de studii la decanat. El e rus. Născut în Estonia. Fără pașaport estonian. Are pașaport rusesc. Doar pașaport nu și buletin. Și viză de reședință în Estonia. Cu tot cu card ID estonian.

Eu îi spuneam că sunt din Moldova. Dar în Estonia toate documentele sunt în baza pașaportului românesc. La un moment dat îmi zice că din vară va fi bine pentru moldoveni, vor circula fără vize în UE. Îi spun că nu e chiar așa și că deja liber circulăm prin Europa.

Peste câteva minute a început să laude ambasadorul nostru în Estonia. Mama lui e din Moldova și a fost la ambasadă. Zicea că rar ambasadori care personal răspund cetățenilor sau celor născuți în Moldova la întrebările pe care le au. Atunci l-am întrebat ce legături are cu Moldova.

Mama lui e moldoveancă. A trăit 20 de ani în Moldova. După asta a ajuns în Estonia. Acum el, vrea să obțină cetățenia Moldovei. Pentru că vrea să circule liber în .eu și să dețină și pașaportul rusesc. Pașaportul estonian nu permite să deții și pașaportul altui stat.

Momente rare de mândrie, dar totuși sunt. Ceea ce e bine.

imagine preluată de pe publika.md

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?