fbpx

Ianuarie, luna în care femeia din Moldova a avut de suferit

În luna ianuarie presa a mustit de subiecte în care femeile din Republica Moldova au avut de suferit.

Un search pe google ”moldavian woman”

1. Totul a început de la începutul lunii, atunci când moldovenii merg pentru a sărbători Crăciunul pe stil vechi în România. Una dintre conaționale a căzut de la etajul unei pensiuni. A doua zi era deja ”violată” de către presă. Numele a fost făcut public. Fotografiile personale din rețelele sociale expuse în toate media online și tradiționale. I-au găsit pe părinți, pe prietenul care era în Moldova. I-au făcut numele una cu pământul. Mai ales că a avut ”fisuri ANALe”.

2. Din nefericire s-a întâmplat să se scufunde nava Costa Concordia. Nu e clar nici până acum ce a făcut și ce nu a făcut căpitanul navei. Au fost și câțiva moldoveni pe navă. Una dintre ele a vrut să se facă vedetă și a spus că a salvat oameni. Nimic rău până aici. Presa a făcut-o eroină națională. Peste câteva zile s-ar fi presupus că a fost în relații amoroase cu căpitanul. Presa a dat-o în căutare internațională. Mai puțin procuratura italiană. Aceeași situație. A rămas să fie ”moldovanca fatală”.

3. Într-o zi de sâmbătă Unimedia publică extras din declarația unui francez, director al unei companii care face analize legate de tortură. Acela spunea că 70 la sută dintre moldovencele cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani s-au prostituat măcar o dată. Imbecilul nici măcar nu a citit studiul său în care scris că 70 la sută din moldovencele care s-au prostituat măcar o dată au vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani. Idiot nu alta. Mai ales că studiul costă. Vreo 20 de euro.

4. Ministerul Adevărului de la JurnalTV în ultima emisiune își bate joc de Focșa. Îl face cu ”sare și cu oțet”. În cadru apare și Șefa Aparatului Ministerului Culturii. Nenorocul fetei a fost că a dorit să îl scoată pe cameraman din cabinetul Șefului său. Caz aiurea or presa are drepturi (uneori uită obligațiile, dar asta e altceva…). Am scris și eu despre asta. Totul a căpătat o altfel de conotație după ce au fost găsite fotografiile fetei din cluburile de noapte etc. Deja au apărut o serie de colajuri foarte tâmpite. Așa va rămâne în memorie ”Șefa Aparatului”.

Se spune că în Republica Moldova avem societate civilă. Eu chiar am văzut-o. Acolo erau câteva doamne care își apărau drepturile. Inclusiv de a fi în prezidiu la acea societate. Eu nu am văzut-o să fi dat în judecată compania sociologică sau vre-un organ media. Nici nu voi vedea, vă asigur.

În loc de post-scriptum. Cu părere de rău sunt oameni care sunt curve morale. Cei care se vând pentru un ban sau o funcție. Cei care sunt gata să își bârfească prietenii doar pentru a obține beneficii. Mi-i jale de ei. Asta așa, abatere lirică. Fără nici o aluzie la cineva pe care am ajutat-o să se angajeze doar datorită faptului că se culca, la un moment dat, cu un prieten.

Dacă nu v-am obosit, puteți citi ce a scris Nati Vozian la această temă.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?