fbpx

Despre pi…țul” de la “МРЭО”

Ultimii ani tot apar comunicate de la Centrul Național Anticorupție despre faptul că sunt prinși cu mita cei care ajută la obținerea permiselor de conducere auto. Iată aici, mai jos, este o istorie legată de examinarea examinatorilor auto din Republica Moldova.

Așadar, luni, 30 octombrie 2023, a fost organizată evaluarea anuală a cunoştinţelor examinatorilor implicați în procesul de examinare a conducătorilor auto. Cum credeți, câți din ei au susținut, din prima, proba teoretică a examenului? Mai mult de 30 la sută au picat proba teoretică care integrează cunoştinţe referitoare la actele normative din domeniul circulației rutiere, conducerea în siguranță a vehiculului, inclusiv conducerea preventivă, tehnici de acordare a primului ajutor în traficul rutier, bazele mecanicii auto, aspecte ale normelor de securitate în muncă/securitate antiincendiară în contextul întreținerii tehnice/exploatării/conducerii vehiculul şi se desfăşoară prin utilizarea complexului computerizat de examinare Clasa de examinare, în baza materialului didactic aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

Conform Regulamentului privind modul de evaluare a examinatorilor ce desfăşoară examene pentru obținerea permisului de conducere, aprobat prin Ordinul ASP nr. 130/2022, aceştia urmau legal să revină la evaluare abia peste 30 zile, dar, deoarece printre cei care nu au promovat testul teoretic se regăsea și finul de cununie (Igor Sîrbu) al Preşedintelui comisiei de evaluare, Marian Condrea (actualul şef adjunct al Departamentului Înmatriculare Mijloacelor de Transport şi Calificarea Conducătorilor Auto), s-a decis ca restanţierii să fie reexaminați peste câteva ore repetat, la ora 13:30.

S-a depus maxim efort ca acesta să susțină testul, nu de alta, dar el (fiind angajat în Chişinău) a fost numit de ”NANU’, responsabil de procesul de examinare la Orhei, eliminându-i pe cei locali.

După testarea ruşinoasă Condrea îl reconfirmă responsabil pe finul, şi pentru întreaga lună noiembrie.

În perioada imediat următoare ar urma să fie suplinite rândurile examinatorilor cu alți 24 tineri specialişti, care finalizează cursurile de examinatori la Centru național de educație rutieră (cfcl.upsc.md), selectați după aceleaşi criterii de Conducerea DÎMT şi CCA (tandemul Marian Condrea şi Iacov Zavtur).

Acolo este în general jale mare… 🙁 La primul colocviu a promovat testul doar o singură persoană, iar la a doua încercare – trei persoane… Rezultatele sunt de-a dreptul terifiante… Viitorii examinatori cu permise valabile, comit între 14-18 erori din 24 de întrebări!

Culmea este că printre ei este şi un membru al comisie de contestare care zilnic se expune pe marginea contestațiilor depuse de candidați! Mai mult ca atât, el se laudă că a greşit prima dată 16 şi a doua oară 18 întrebări din 24, dar în acelaşi timp el spune că ei au garanții că vor lua examenul final din 04.11.2023.

Iată așa o situație tristă se atestă la așa-numitul „МРЭО”…

Și da, pentru ultimele noutăți, abonați-vă la Telegram și da, susțineți blogul pe Patreon!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Șchiopu Eduard |

    Materialul Dvd., mai mult seamănă cu o reglare de conturi mafiotă. În această direcție a ASP-ului se întâmplă lucruri cu mult mai grave sens în care acum un an m-am adresat cu o petiție Președinției, Parlamentului și Premierului de atunci : – Ca cu nuca de perete ! Mafia este nemuritoare ! Privește conducerea de vârf a țării ca pe niște zilieri trecători , Atenție !, pe cei care i-au numit în posturi să lupte cu corupția !!!

So, what do you think ?