fbpx

MAN-ul lui Ion Ceban în Parlament… Prima bilă neagră pentru #PAS?

Cei de la iData au scos azi un sondaj în care, pentru prima dată, după mult timp, apare un al patrulea posibil partid în Parlament:

Ok, lăsăm la o parte calitatea sondajelor din Republica Moldova dar… tendința este evidentă – partidul condus de Ion Ceban are șanse mari să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova în eventualitatea unor alegeri anticipate.

Aceasta este, de principiu, o bilă neagră pentru Partidul de la guvernare – PAS. Publicul celor de la Ion Ceban nu e neapărat de stânga, este un public destul de pragmatic care, în marea sa majoritate, votează proEuropa (sau proMoldova) și nu e neapărat un public care tinde în brațele lui pu tin.

Evident că majoritatea celor care ar vota cu MAN sunt în Chișinău și văd ceea ce se face în oraș. Probabil ultimele evenimente și situația de pe drumurile urbei îi vor mai șifona imaginea Primarului dar tendința este clară – publicul ProEuropean începe a căuta alte soluții decât #PAS.

Soluția CUB nu este valabilă, acolo nu este nicio locomotivă care să ducă partidul în față. Sunt o grămadă de vagoane dar nicio locomotivă credibilă sau, măcar, vizibilă. Dacă nu mă credeți vedeți atent situația celor de la PDCM conduși de Chicu care sunt în apropierea celor din #neDA care au rating pe vechii protestatari care l-au susținut pe Andrei Năstase. Revenirea lui Usatîi va ajuta probabil să crească Partidul Nostru.

PSDE acum e în fază de transformare care s-a cam prelungit și ei trebuie rapid să-și pornească motoarele la maxim. L-au ales pe Vadim Brînzaniuc lider în Chișinău și promit că vor porni în forță. Să vedem.

În rest… e trist pe frontul politic moldav.

Susțineți blogul pe Patreon. Mersi!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?