fbpx

Țiganii sunt cu stea în frunte sau au o genă lipsă?

Aiurea titlu, de acord, dar cum altfel să atragi atenția la faptul că țiganii sau rromii cum se numesc ei în literatura modernă sunt oameni care au la fel de multe gene ca și ceilalți și că tot au două mâini și două picioare.

Ieri mi-au atras atenția două însemnări pe facebook.

Prima îi aparține lui Dragoș Galbur:

Imagine în caz că dispare postarea.

Și a doua e pusă pe profilul speakerului Igor Grosu:

Dragoș ridică o temă foarte importantă, de fapt. Casele țiganilor sunt întotdeauna mari și, cel mai interesant, nu sunt date în exploatare. Nu au în 99 la sută din cazuri documente făcute legal. Nu achită impozite și alte dări obligatorii la stat. Ei zic că ele nu sunt finisate și de asta, atunci când vin inspectorii fa gălăgie și oamenii pleacă.

Asta sunt mii și poate chiar milioane de lei, dacă e să discutăm despre bugetul Sorocii care, dacă s-ar da în exploatare casele din Dealul Țiganilor, ar avea de câștigat enorm.

Și din acei bani s-ar putea face școli.

Voi ați văzut vreo școală construită de țigani? Eu nu.

Și, pe lângă toate, grație faptului că Radu Marian, țiganul din Parlament ajuns acolo grație trollingului și #năPASta, rromii au acum o lege sau prevedere specială. Ei sunt tratați aparte de guvern. Deși nu e clar de ce.

Iată de exemplu țiganul sau rromul Adriano Marian este dirijor la Youth National Orchestra. El a putut ajunge acolo și fără acea lege. Pentru că a vrut și are scopuri. Tot el, grație insistenței sale, a primit finanțări mari de la Vlad Plahotniuc, vă amintiți istoria cu trompeta, e de la concertul lor.

Anume astfel de exemple trebuie promovate și nu faptul că țiganii își cer drepturi speciale.

Adriano Marian, ca și luptătorul de la Hîncești au reușit și fără legi și porcării artificiale create pentru finanțatori. Ei au reușit nu grație fratelui care e balabol pe facebook, ei au reușit pentru că pot.

Și astfel de exemple trebuie promovate în rândul rromilor și nu porcării de genul ”Свободу Ворам”…

De Paștele Blajinilor nici nu mai pomenesc. Altă dată.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?