fbpx

Cum Grigorișin, înainte de plecare, vrea să-l legalizeze pe finul cu salariu de 20 de mii de lei șef pe troleibuze

Bălți, în rând cu orașele Tiraspol/Bender și Chișinău are troleibuze. Și e destul de popular transportul. Sunt câteva rute care unesc cele mai populate regiuni ale orașului cu centrul și nu doar.

Șef pe troleibuze, din anul 2015, adică de la sosirea lui Usatîi la putere, și până acum, este Serghei Avramenco, finul lui Nicolae Grigorișin.

El este interimar. Până ieri a fost anunțat concursul de depunere a dosarelor pentru funcția de director. În total au fost depuse 7 dosare. Printre cei care au depus dosarele sunt: Avramenco Serghei – finul lui Colea, Elena Maximciuc – contabila de la Regia de Troleibuze, Nicolae Țurcanu – fost angajat la cancelarie, Sergiu Mihailov – fost comunist și pedist, Octavian Blaj de la FEE Nord și încă 2.

Vă propun să vedeți condițiile către candidații care vor să participe la concurs:

Nu voi trece peste multe din ele, mă voi referi la una. Acolo scrie că cel care vrea să conducă troleibuzele din Bălți trebuie să posede, obligatoriu, „limba de stat”. Acest Avramenco cunoaște doar o singură limbă, rusă. Atât.

În prezent Întreprinderea Municipală „Direcția Troleibuze Bălți” cheltuie în jur de 70 de mii de lei anual pentru un birou de traduceri care se ocupă cu traducerea în română a răspunsurilor și adresărilor către APL. Asta în anul 2021 în Moldova.

Iată CV-ul lui dacă nu mă credeți:

Pe lângă ăstea omul a făcut contract cu un SRL condus de propriul tată pentru pentru servicii de transport. Adică să-i fie șofer un SRL.

Tot în cadrul depoului de troleibuze el își ține autocarele care circulă pe rute internaționale. Vedeți în CV că e director la un SRL.

Dar nu salariul de 20 de mii de lei e atractiv în Direcția Troleibuze ci schemele din regie. El, Avramenco, scoate bani din piesele de schimb pentru troleibuze iar soția acestuia este șefă pe toți taxatorii. Și da, tichetele sunt cumpărate în Rusia, asta pentru a mai spăla niște bani și pe ele.

Și da, ANI a constatat toate aceste lucruri dar pentru finul lui Grigorișin ele nu contează:

Și câți de ăștia mai sunt prin regiile din Bălți?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?