fbpx

Ambasadorul SUA în Moldova vrea să deschidă la Bălți un consulat-karaoke în cinstea lui Lukașenko?

Ambasadorul SUA în Moldova în ultimele zile este mai ceva ca un titirez pornit și mai ceva decât în acel început de vară 2019 când „țara a scăpat de Plahotniuc”. Umblă pe la toți și discută cu ei despre posibila anulare a stării de urgență de către Curtea Constituțională controlată de ei și alegerile anticipate pe care și le dorește înainte de a-și încheia misiunea în Chișinău. A fost, pe 1 aprilie (tare bună dată) și la principalul clovn al politicii moldave, fanul lui jirinovski, Renato Usatîi:

Ei au discutat chipurile despre situația cu covid de parcă Usatîi a fost în Moldova ultima perioadă. De parcă pe primarul de Bălți asta îl intereseează, el s-a și vaccinat în Dubai în timp ce la Bălți niciun profesor nu e vaccinat. Despre situația la Bălți puteți înțelege și singuri atunci când postacii lui îl laudă pentru 200 de metri de drum reparat lângă Gara Auto.

Normal că au discutat despre alegeri, ca orice partid care nu este în Parlament, Partidul lui Usatîi vrea anticipate.

Dar cea mai importantă temă nu a fost dezvoltată. De fapt ei au discutat despre deschiderea unui consulat la Bălți. Dar nu consulat simplu dar un consulat cu un specific aparte. Ziua acolo vor lucra cei din reprezentanță diplomatică iar seara va fi karaoke. Asta e un vis de demult al lui Usatîi pe care ambasadorul este gata să îl realizeze.

Unica condiție impusă de ambasador a fost denumirea. El vrea, în amintirea faptului că a fost ambasador în Belarus, ca denumirea consulatului-karaoke să fie „Alexandr Lukașenko”. Primarul de Bălți nu l-a putut refuza mai ales că el și-a exprimat de nenumărate ori admirația față de tiranul din Belarus.

Toată istoria asta cu Hogan și Usatîi îmi amintește de poclonul la care s-a dus ion sturza la primarul de Bălți în 2015 sau când acolo vroia el să fie Premier. Țineți minte cum se uita Usatîi la dânsul și stătea într-un picior? Acum stătea cuminte pentru că l-au kidanit rușii și are nevoie urgentă de alți patroni iar ambasadorul l-ar putea arăta în lumină pozitivă. Un fel de legalizare a celor ce iubesc armamentul și mașinile scumpe pe bani proveniți din acțiuni mai puțini legale. Acum Hogan are nevoie de astfel de personaje, pentru el nu contează trecutul straniu, contează ca să fie de partea ideilor lui. Și asta e foarrte trist pentru Moldova și viitorul ei.

Sănătate Moldova și minte. Sper că puteți gândi. Sper.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?