fbpx

Concertele lui Șor la Orhei, revoluționarii facebook-ului și protestele mayașilor

Ieri am făcut share la o însemnare scrisă 9 ani în urmă despre un personaj din soțîetatea țîvilă care ieri a participat la întâlnirea cu președinta.

În ea cineva mă ruga să scriu despre concertele de la Orhei și să o las în pace pe Maia Sandu. După asta cineva îmi explica că genocid nu e porcăria pe care o fac cu vaccinurile donate de România dar conertul de ieri de Mărțișor de la Orhei.

Ambele comentarii aparțin la două profile care o susțin deschis pe Maia Sandu. La fel cum o susțin deschis cei de la Orhei. Iată rezultatele din ultimele alegeri dacă ceva:

Și, ca să fie tabloul complet, iată și fotografii de la concertul de la Orhei:

Primăria municipiului Orhei și echipa Partidului „ȘOR” au organizat, cu ocazia sosirii primăverii, un concert în centrul…

Posted by Partidul ȘOR on Monday, 1 March 2021

Și acum hai pe puncte.

În Moldova regimul de autoizolare și restul nu se respectă de la început. Și asta ține, în primul rând, de educația moldovenilor și nu de altceva. Noi, toți, am cam uitat să ne respectăm unii pe alții, la noi totul e de dragul lumii și de dragul „gurii satului” și nu așa cum ar trebui să fie. Noi chiar și gândim așa cum gândește gloata și ne temem să ne expunem o altă poziție decât cea a mulțimii. Doamne Ferește ca cumva cineva să iasă cu o altă idee decât cea promovată de „influenseri”.

Noi, moldovenii, facem revoluții zi de zi, noi facem revoluții virtuale, și nu din 2020 dar imediat după 2009. Deși nu e clar nici în 2009 ce a fost. Risc să vă amintesc că atunci Filat și Co spuneau că alegerile au fost fraudate dar, post-factum se demonstrează că nu este așa.

Ieri la fel s-a ridicat manca în chept la o mulțime de oameni, mai ales la mayași, care au început să scrie că mulțimea de oameni de la Orhei trebuie alungată. Doar că, tot acești oameni participau la protestele Maiei Sandu în toamna anului trecut, atunci când, risc să le amintesc, era la fel pandemie.

Dar… atunci era pentru „oameni buni”. Aia nu se socoate cred ei și nu văd bârna în propriul ochi dar caută clenci la alții.

Noi, ca națiune, ne vom schimba exact în momentul când ne vom educa și când vom înțelege că schimbarea începe de la noi și nu de la alții. Nu Europa ne va schimba ci noi singuri suntem calea spre schimbare.

Sănătate!

later add:

Duminica trecută pe Moldova1 a fost transmisă slujba religioasă de la o biserică. Nu am văzut mayașii să comenteze. Acum deja le trebuiesc preoții și pochii..

Sunday morning quiz.
Intrebarea 1. Care este rata persoanelor fara masca vs cu masca?
Întrebarea 2. De ce basmaua pe…

Posted by Slava Luca on Saturday, 27 February 2021

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?