fbpx

Fițuica „Diplomă” contează! Consiliera prezidențială Nemerenco are diplomă de studii deși nu a fost la ore și nici măcar în listă nu era…

Moldova este țara tuturor posibilităților. Au demonstrat-o, pe parcursul ultimilor 30 de ani toate guvernările. Unele dădeau caloși în loc de salariu dar se consideră mari reformatori iar alții se dădeau mari europeni dar pe din spate furau miliarde.

Iată că și prima președintă a Moldovei încearcă să nu strice acest stereotip. Și-a luat consilieri care mai de care. Majoritatea din ei au căzut din stejar. Unii chiar au stat la începuturile PLDM dar s-au făcut că au uitat.

Cea mai dragă mie îmi e doamna Nemerenco, prietenă de o viață cu cel care crede că a educat generații de medici dar, dacă să ne uităm mai adânc, a ajutat la distrugerea sistemului medical. E vorba de rectorul USMF, exRectorul, acum are funcție de merit acolo. Deși oricum are influență. Asta se vede și în această fotografie realizată la investirea noului rector. Ababii cu Nemerenco parcă-s nănași în capul mesei 🙂

Anume grație acestei prietenii doamna Nemerenco are studii de master. Adică cum studii, are diplomă de master or la cursuri ea nu a umblat deloc în cei doi ani. Asta o confirmă cel puțin 4 masteranzi ai școlii de Management în Sănătate a Publică a USMF (ȘMSF).

Dar hai pe rând:

Sunt 2 CV-uri ale doamnei Neremenco online (unul de pe parlament.md și altul de pe site-ul Școlii de Management). În unul din ele ea indică faptul că are diplomă de master făcând studii între 2006 și 2007 iar în alt CV indică anii 2005-2007. Iată promoția din 2007:

O zăriți acolo? Nici eu nu o văd.
Ca să nu apară dubii iată și cei care au început școala în 2006:

Nu e nici aici.

Asta deși ea e menționată pe acel site ca fiind profesor acolo. Asta și în CV indică – e din 2005 angajată la ȘMSF.

Eu mi-am permis și am vorbit cu 4 „colegi” virtuali de-ai ei de la master. Toți confirmă că la ore nu a fost și nu a făcut parte din grupa lor. O doamnă a confirmat că lucrează din 2008 la Școala de Management pentru că a mai făcut cursuri acolo.

///

Textul era deja scris și pregăteam screen-urile pe site-ul Școlii de Management când am dat de o versiune mai veche a site-ului (care acum e în „reconstrucție”) pe care am dat de următoarea pagină:

Și așa o fotografie a primei generații:

Acolo doamna Nemerenco nu-i.

Nu ne rămâne decât să vedem cine va publica fotografia din albumul de absolvire a Promoției 🙂

///

Iată așa o situație avem la doamna Nemerenco.
Deși, totul nu oprește aici, acum îmi e interesant cum a ajuns doctor conferențiar or, ea indică în CV, că e doctor din 2005 🙂

Moldova – țara tuturor posibilităților!

Later add:

Nemerenco a confirmat faptul că diploma a fost un cadou.

Și cei de la USMF s-au înglodat cu un comunicat.

Comentarii

comentarii


7 Comments

 • Radu |

  Puternic articol de investigație. Mă miră cât de adânc ai săpat. Limba și degetele de la tastatură nu te dor?

  Aștept un articol despre diploma lui Gaburici sau a lui Șor. Sau de ei nu te legi? Rubla nu are miros cum s-ar zice pe la voi la Bălți.

 • Teleman |

  Sunteti foarte bravo! Jos palaria!

  Cred ca ar fi bine, ca oamenii care pot citi si care inteleg ce citesc, sa cunoasca in baza la ce (la foi de participare de peste hotare care nu au valoare academica?) I s-a echivalat diploma, asa cum a afirmat nemerenco pe fs. Cine si cum a fost permisa o asemenea echivalare?

  La harvard cand ajungeti, ca trebuie!

So, what do you think ?