Polițiștii de frontieră sunt expuși de către șefie, la riscul îmbolnăvirii cu coronavirus!

Cei de la poliția de frontieră dau următoarea știre:

Pofik de calitatea comunicatului și de „virusul de import” (de parcă Moldova ar avea virusuri indigene).

Problema este alta.

Polițiștii de frontieră și vameșii sunt cei care sunt în prima linie de luptă cu coronavirusul. Ei trebuie să fie instruiți și echipați ca să poată înfrunta această urgie care riscă să vină și în Moldova. Cei de la Frontieră au un departament întreg medical care trebuie să facă instruire și, cel mai important, echipare.

Polițiștii de frontieră și vameșii din Republica Moldova sunt echipați cu măști chirurgicale. Aceste măști au o cu totul altă destinație decât a asigura protecția căilor respiratorii și antivirus.

Pentru ca ei să fie protejați cât de cât trebuie să aibă respiratoare și nu măști. Așa o zic toate normativele internaționale, și, cel mai probabil, naționale. Totodată este foarte important să existe în toate punctele de trecere a frontierei dezinfectanți și întreprinse toate măsurile complexe necesare, nu doar pentru „galocikă”.

Cel puțin la aeroport polițiștii de frontieră au măști și nu respiratoare.

Și acum închipuți-vă cazul când un polițist de frontieră merge acasă după lucru, infectat cu coronavirus. Contactează cu colegii, familia etc etc.

Dle Chicu, scuturați-i pe toți cei responsabili, arătați-le cu degetul la normative. Treziți-l pe domnul Voicu și șeful de la frontieră. Și pe cei de la Ministerul Sănătății treziți-i. Până când nu e târziu.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?