fbpx

Și, totuși, cum educăm polițiștii inculți?

Zilele trecute puneam pe facebook un screen dintr-un video în care un polițist oprește un șofer de rutieră în plină stradă încurcând circulația. Iată video:

Mie mi se pare alogică fapta polițistului care putea parca în spațiul care cândva era oprire. Sau putea merge până la următoarea intersecție și să discute cu șoferul. E vorba de gândire logică un pic. Răspunsul primit de la MAI privind această sesizare a fost următorul:

… potrivit art.7 al Legii nr. 131 din 07.06.2007 “Privind siguranța traficului rutier”, competența Ministerului Afacerilor Interne este exercitarea controlului asupra respectării prevederilor legale din domeniul traficului rutier și controlului asupra calității lucrărilor de transport de persoane.
Potrivit art. 25. punct. 15 al Legii nr. 320 „Cu privire la activitatea poliţiei şi statutul poliţistului„ polițistul este împuternicit să oprească în trafic și să efectueze controlul permiselor de conducere ale conducătorilor de vehicule, al altor acte cu caracter permisiv în cazul încălcării regulilor de circulație.
Astfel, fiind sesizată abaterea de la punct. 83 lit. a) a RCR, manifestată de către conducătorul auto stopat pentru transportarea persoanelor al căror număr depășește numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului (în acest caz numărul călătorilor a fost depășit cu 14 pasageri). Totodată, potrivit punct. 11 lit. i) a aceluiași regulament, după oprirea vehiculului, conducătorul auto este obligat să rămână în vehicul, despre acest fapt fiind anunțat șoferul de către agentul constatator.
Agentul constatator a documentat cazul în temeiul art. 240 alin. 1 a CC al RM.

////

Al doilea caz se întâmpla mai dăunăzi cu un polițist de la sectorul 3 de poliție.

Acesta din urmă se grăbea la serviciu și a mers nu pe contrasens dar pe trotuarul de pe contrasens 🙂

Omul avea grabă. Din video se văd destul de neclar numerele dar în imaginea de titlu se vede mașina parcată.

///

Adresare către dl Eremei Priseajniuc, consilierul PM cu privire la organele interne:

Eremei, poate le faci un cod de conduită cum e corect să se comporte un polițist cu un om. Și să-l aibă mereu tipărit. Anume la aceste două specimene.

Eu știu mulți polițiști care-s tare ok și care-și fac munca dar sunt încă specimene care se cred ”pup zemli – zvezda baleta”.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?