fbpx

Clica lui Plahotniuc vs e-Guvernarea

Pentru început o mic explicație a titlului luată de pe dexonline.ro.

CLÍCĂ, clici, s. f. Grup de oameni întovărășiți în vederea unui scop reprobabil; clan, bandă, șleahtă. – Din fr. clique.

Ieri s-au împlinit 5 ani de la începutul e-Guvernării adevărate în Moldova. Nu cea mimată de către Partidul Comuniștilor și argații lor corupți de prin agenții. Ieri Centrul de Guvernare Electronică a împlinit 5 ani. La evenimentul, transmis în direct de Privesc.Eu, au fost prezente și echipele de la Prime și Publika, canale de televiziune în proprietatea lui Vlad Plahotniuc. Dacă îmi găsiți pe site-urile lor pomenire despre eveniment vă torn Vana Tallinn.

Un rezumat pe scurt al celor întâmplate ieri puteți vedea pe curentul.md, asta dacă vi-i lene să priviți.

Între timp cei de la Centrul de Guvernare Electronică au fost felicitați de ”e-Governance Academy” din Tallinn. Ei nu felicită oameni și echipe care nu merită.

Pe lângă faptul că felicit toată echipa de la e-Gov vreau să le mulțumesc aparte locomotivelor e-Govului moldav – Stela Mocan și Victor Bodiu. Mulțumesc pentru faptul că am motive de mândrie!

Acum revenind la clica lui Plahotniuc.

În toți acești ani ministerele și agențiile conduse de interpușii PD cum ar fi Ministerul Tehnologiilor Informațiilor și Comunicațiilor și Registru au pus doar bețe în roate e-Govului.

Asta i-am zis-o personal viceministrului TIC, Vitalie Tarlev, în cadrul unei conferințe internaționale din Tallinn. S-a făcut că nu știe nimic și ei susțin e-Govul.
El a confirmat că vine ieri la aniversarea Centrului. Normal că nu a venit.

Acum o mică cifră pentru a înțelege cât ne-a costat e-Guvernarea.

Lunar, în contul companiei comune deținute de oamenii lui Șevciuc și Plahotniuc se varsă aproximativ 13 milioane de dolari. Asta banii moldovenilor din facturile pentru energia electrică.

Suma totală disbursată din suma alocată pentru creditul de US$ 20,000,000, de către Asociația pentru Dezvoltare Internațională (IDA) pentru implementarea proiectului e-Transformarea Guvernării la data de 31 decembrie 2014 este de USD 8,175,690.43
Suma totală disbursată din Grantul Fondul Multi-Donator – USD 1,481,979.64
Suma totală disbursată din contribuția Guvernului – USD 1,131,798.85

Date publice luate de pe site-ul egov.md

Unii s-ar întreba de ce nu-i place celor din clica lui Plahotniuc e-Guvernarea. Răspunsul e simplu – e-Guvernarea înseamnă transparență. Asta ei nu o pot admite nicicum.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

So, what do you think ?