fbpx

Cine a zis că în presa locală nu se pot face bani?

După obținerea independenței toate studiile arată că presa din Republica Moldova se află într-o criză continuă din punct de vedere al surselor de venit. Dacă presa națională își mai acoperă cheltuielile, presa din regiuni este la pragul falimentului. Mai puțin ”Spros i Predlojenie” din Bălți. În rest situația e dramatică.

În ultima jumătate de an ziarul ”Expresul” editat în Ungheni ne demonstrează că presa locală se poate dezvolta vertiginos.

Iată descrierea ziarului (preluată de pe api.md):

Cine sîntem?
Săptămînal regional de informaţii, analiză şi opinii. Este editat de SC „Miraza” SRL, fondator: Cristian Jardan.
Indice de abonare: 21945.
Aria de difuzare: Ungheni, Nisporeni, Călăraşi.
Volumul: 8 pagini A3, alb-negru, limba română.

Tiraj total: 2800, audienţă: 14000. Primul număr al PP „Expresul”, cu denumirea iniţială „Expresul de Ungheni”, a apărut la 1 noiembrie 2007. În octombrie 2010, publicaţia devine membră a Asociaţiei Presei Independente din Moldova. Începînd cu anul 2011, este extinsă aria de difuzare, „Expresul” devenind un ziar regional.

În decembrie 2014 compania care deține ziarul a cumpărat cel mai vizitat site de știri din Moldova – unimedia.md. Datele despre suma tranzacției nu au fost publicate. La sigur nu s-au achitat 925 mii euro pentru site.

În iunie 2015 aceeași companie cumpără un automobil Hyundai Tucson. Probabil pentru necesitățile redacționale. Astfel site-ul Unimedia devine mai mobil, probabil. Stranie achiziție totuși, în august apare modelul nou al Tucson. La același preț. Dar, probabil, mobilitatea e primordială.

Să nu ziceți că din presa locală nu se fac bani!

Însemnare publicată în cadrul studiului ”Starea presei locale din Republica Moldova” finanțat de Asociația Filateliștilor din Elveția și Franța.

Sursă foto: newcars.com

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?