fbpx

Despre drumurile pe timp de iarnă #estonia

În Estonia de pe la mijlocul toamnei sunt posibile înghețuri pe drumuri. De la 1 noiembrie nu prea ai voie (aici nu sunt sigur dacă e legislativ sau nu) să ieși pe drum cu automobilul dacă nu are roți cu șine dotate cu crampoane.

Pe lângă protecția pe care o oferă automobilul drumarii presoară la intersecțiile cele mai periculoase pietriș. Și nu doar pe drum dar și, cum în următoarea fotografie, în parcări:

Pietriș în parcarea unui centru comercial din Tallinn. Parcarea e pe acoperiș

Acest pietriș este presurat nu doar pe drum dar mai ales pe trotuare pentru a oferi comoditate oamenilor. Iată cum rămâne el după ce nu mai e polei:

Parcarea în campusul universității

Iată cum arată de aproape acest pietriș din granit:

Este foarte comod. Și atunci când cade zăpada se presoară imediat. Iată fotografii de la cascada Keila, locație turistică:

Acolo nu era granit ci probabil pietre fărămițate:

Motivul e foarte simplu. Nu prea cred că la Keila să îl strângă. În Tallinn după ce se usucă acest pietriș este strâns și reutilizat atunci când este nevoie. Destul de puțin se pierde.

Iată pietriș din granit pe unul din belvedere a Tallinnului. Asta azi, după ce s-a topit zăpada:

Asta e soluția celor din Tallinn pentru drumuri și trotuare practicabile.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?