fbpx

Despre camerele pe polițiști, securitate și lenea Poliției

Ieri, în prezența ministrului Afacerilor Interne, la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare al Inspectoratului Național al Poliției, a avut loc prezentarea camerelor instalate pe polițist.

Adică un fel de camere. Explic.

De fapt sunt telefoane Fly. Cel mai probabil de model IQ450. Puteți vedea cum arată pe zap.md. Telefoanele au instalate pe ele un soft TrackView. Softul e gratis pe Google Play. Fiecare telefon are un cont gmail asociat. În așa fel se face monitorizarea IP și localizarea polițistului. Simplu și clar. Doar că nu e clar cât va ține telefonul în așa stare.

Iată partea ecranului de la INP care transmite live de pe pieptul polițistului:

Din partea mea nici o problemă atâta timp cât eu voi ruga să nu fiu filmat când mă vor opri. Să văd cum se va descurca polițistul când va trebui să oprească telefonul 🙂 Și pentru că am dreptul să nu fiu filmat de un polițist. Atâta timp cât telefonul lui este asociat cu un cont din afara Poliției Moldovei.

Revenind la video. Iarna aceasta mi s-a furat bani. În văzul camerelor. Și, cum e și normal, un alt departament al Poliției, Inspectoratul General al Poliției, nu a putut găsi hoțul. Mi-a venit scrisoare de la Procuratură că nu au suspect și clasează cazul.

Cu părere de rău în familia Ministerului Afacerilor de Interne ca și în familie, întotdeauna este un frate tâmpit. În cazul dat de IGP.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?