fbpx

Dress Code sau Uniformă? // guest post de Vlad Isac

Trec direct la subiect. Chiar dacă sunt mulţi cei care consideră drept soluţia cea mai bună pentru contracararea desfrâului vestimentar din liceele noastre, sincer, nu cred că astfel se va rezolva ceva.

În 2005-2006, am avut norocul de a studia întrun liceu privat din SUA. Cei interesaţi de particularităţile academice şi costuri pot vizita site-ul instituţiei.

Te-ai fi gândit că, fiind un liceu privat, uniforma era la regula zilei. Ei bine, nu! Dress Code. Dress Code care avea doar 2 pagini A4 de text, care specifica foarte clar şi punctat ce ai voie să porţi şi ce nu.

Voi specifica doar părţile pentru încălcarea cărora riști să iți iai o detenţie pe weekend sau să speli geamurile din cantină (credeţi-mă erau multe geamuri):

  • Elevii trebuie să poarte o cămaşă de culoare ton (pătraţele, cerculeţe, liniuţe – inadmisibile)
  • Elevii trebuie să poarte o cravată
  • Elevii trebuie să poarte o curea
  • Elevii trebuie să poarte ciorapi (amuzant, recunosc, dar aşa scrie la carte)
  • Toate aceste elemente trebuie să fie vizibile (adică cămaşa în pantaloni, cureaua la vedere, şi cravata la locul ei normal).

Mai multe fotografii cu elevii liceului.

Acum veţi spune că este relativ simplu de respectat codul pentru băieţi, dar ce facem cu fetele, căci acolo încep problemele. Nu cred că chiar va constitui o problemă de elaborat acelaşi de reguli şi pentru fete (lungimea fustei, decolteurile, farduri).

Puteți să vedeți un exemplu.

Şcoala de fete cu (virgulă) care colaboram noi la tot felul de evenimente comune. Ştiu, cam scurte fustele, dar e şcoală de fete doar, lungimea fustei poate fi ajustată şi adaptată şcolilor mixte.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?