fbpx

Profesori şi „совестя”

Ieri am văzut ştirea despre adunarea profesorilor. Iaca bred. Se adună directorii de şcoală într-o sală şi discută despre viitorul şcolii. Citesc statistici seci şi „uscate”.

Directorii de şcoli şi licee. Dacă am pune la intrare un poligraf şi am întreba directorii dacă au luat sau nu mită cel puţin o dată ar fi mare jale de maşinărie. Acele poligrafului ar vibra ca mirele care îşi cere mireasa de nevastă.
S-a vorbit despre faptul că în şcoli sunt puţini profesori tineri. Să se bucure că sunt în general.

Spuneau că programa de studii este grea. Dar nu au vorbit despre proasta pregătire a profesorilor. Pot să spun cu „mâna pe inimă” că doar 25-30 de procente de profesori sunt competenţi. Ceilalţi nu au timp de perfecţionare, ei trebuie să îngrijească de grădină sau să caute surse de existenţă.

Şi încă ceva. S-au schimbat şi elevii. 7 (şapte) ani de acasă sau transformat în multe cazuri în 7 (şapte) ani cu părinţi departe de casă.

Veniţi acasă dragi părinţi sau luaţi copiii cu voi.

Aveţi „совести” (se referă şi la profesori).

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


5 Comments

  • Artur |

    da de unde pina unde pui asa accent pe “совесте”?

    inainte sa fii profesor era ceva prestigios acum e prestigios sa fii profesor doar la universitati prestigioase 🙂

  • Dumitru Brînzan |

    Consider că problema e în elevi, nu în profesori.
    Am avut profesori tineri la liceu, profesori de treabă, însă colegii nu-i puteau lua în serios pe acei „profesori” care erau doar cu 5 ani mai în vârstă, cică „noi tre’ să-l învăţăm viaţă, nu el pe noi”.

    Iar cu 7 ani de acasă ai dreptate… mă uit acum ce destrăbălaţi umblă… vai şi amar de viitorul acestei ţări 🙁

So, what do you think ?