fbpx

Vrei certificat de vaccinare antiCOVID moldovenesc? Poftim!

Moldova este țara tuturor posibilităților. O demonstrăm cu vârf și îndesat în fiecare zi de după independență. Ultima „găselniță” a urmașilor lui Ostap Bender sunt certificatele de vaccinare antiCOVID. Este o sursă inepuizabilă de venit or certificatele sunt obligatorii nu doar în aeroporturi dar și în restaurante și alte localuri. Oriunde ai merge acum, ai nevoie de un certificat. Cel mai longeviv certificat, la moment, este cel de vaccinare.

Într-o seară, pe chatul autorilor acestui minunat și neliniștit blog, a ajuns un screen de pe o postare a unui profil de Facebook, împărțiță în grupul moldovenilor din Franța. Era despre certificate COVID valabile și oficiale. Am decis că este cazul să încercăm și noi să obținem unul, cel puțin să discutăm cu cel care propune un astfel de serviciu.

În următoarele screen-uri puteți vedea toată discuția cu acest utilizator:

Detaliile personale le-am șters, dar, cazul este cunoscut de organele de resort. Anume din cauza asta postarea apare la 20 zile după discuțiile cu acest ins.

Astfel, pentru certificatul de vaccinare antiCOVID va trebui să achitați în jur de 150 de euro dacă sunteți în Moldova și puteți să veniți să vă prezentați personal la medicul care face vaccinul și 200 de euro pentru cei care sunt în afara Moldovei.

Istoria asta este foarte populară la diaspora moldovenească din Franța și este intensiv promovată de către șoferii care fac curse regulate în orașele din hexagon și nu doar.

Eu ceva, totuși, nu înțeleg, și anume:

1. Toți știu, toți sunt informați, dar toți tolerează astfel de eliberare a certificatelor.
2. De ce nu se verifică și nu se compară eliberarea certificatelor cu aflarea în țară a celor care s-au „vaccinat”.
3. Câți din Moldova, oare, au astfel de certificate și, cel mai important, câți din cei „oficial vaccinați” acum au ajuns pe lista celor bolnavi și care, chipurile, au certificat de vaccinare.

Moldovenii, cu părere de rău, nu se învață minte iar, cei care nu respectă legile, fie ei și debile, în loc să protesteze cumva, încearcă să le ocolească și să achite unor idioți 150 sau 200 de euro pentru certificate false.

Sănătate!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

So, what do you think ?