fbpx

Malpraxis la terramed: În loc de maternitate, au dus-o la cimitir ….

În loc de prolog: Nu e prima dată când angajații de la terramed devin subiecții însemnărilor pe blogul nostru. V-o amintiți pe doamna Covalciuc care scuipa în șoferi și pasageri în mijlocul drumului? Tot a lucrat dar posibili și mai lucrează acolo.

În ultimele zile, o conferință de presă a viralizat sursele mass-media din Republica Moldova, ba chiar și România, și Italia. Este vorba despre o conferință de presă susținută de familia unei tinere de 30 de ani, care având visul de a deveni mamă, a venit la medicul Roman Pastramă, de la clinica terramed, dar a ieșit de acolo, intubată, în moarte cerebrală, iar peste încă 7 zile a decedat.

Redacția blogului nostru a reușit să discute cu echipa de avocați contractată de către familie, dar și cu unele surse de ale noastre sigure, din interiorul terramed-ului, care ne-au povestit unele momente din ziua în care Cristina Țoncu a fost la procedura de extragere a ovocitelor, pe 26 august 2021.

Pentru început vreau să vă zic că povestea Cristinei și a lui Ștefan Sîrbuleț a început încă acum 13 ani, când și-au unit destinele. Familia ulterior s-a stabilit cu traiul în Italia, unde își trăiau povestea lor de dragoste. Despre familia Sîrbuleț atât în orășelul din Italia, unde locuiau, cât și în orașul Sîngerei, de unde sunt de baștină, localnicii au doar cuvinte frumoase, iar toți vorbesc într-un glas, că relația lor era un exemplu pentru mulți tineri din ziua de astăzi.

De aproximativ 4 ani, familia Sîrbuleț a decis să conceapă un copil, după unele încercări soldate fără succes de a concepe pe cale naturală, printr-o recomandare a unor prieteni, au ajuns la Roman Pastramă, medic obstetrician ginecolog de la clinica medicală terramed, unde au și început procedura FIV. Despre aroganța lui Pastramă, familia Cristinei a vorbit suficient în cadrul conferinței, dar noi o să mai adăugăm unele detalii, după investigația făcută de redacția blogului nostru.

Domnilor Ivasi, Pastramă și cel care a fost anesteziolog, luați câte o valeriană, înainte de a lectura textul. Și da, vreau să mai adaug că, dacă Ivasi și compania nu a vrut să poarte o discuție adecvată cu familia după cele întâmplate, să aducă explicații și restul momentelor, atunci familia a fost ascultată de o țară întreagă. Familia a avut curajul să iasă la o conferință de presă și să povestească cum au avut loc lucrurile. Domnule Ivasi, Pastramă și dl. anesteziolog, știți ce spune tatăl Cristinei? ”Eu știu că nu o mai întorc înapoi pe fiica mea, dar vreau ca nici un tată să nu-și mai piardă fiica în așa circumstanțe”.

Să revenim la procedura efectuată de către Cristina, redacția blogului nostru a încercat să reconstituie faptele care au avut loc pe 26 august 2021. La ora 08:00, pacientei i-a fost începută procedura de extragere a ovocitelor, o procedură simplă, care durează în mediu 20 – 30 minute. În timpul procedurii nu au fost înregistrate careva reacții sau stop cardio respirator. Ulterior, unde a fost transferată Cristina și unde era anesteziologul după această intervenție, cred că urmează să răspundă în fața procurorilor, atât Ivasi ca conducător al instituției, cât și Pastramă, medicul direct responsabil de viața Cristinei și evident anesteziologul, care are obligația de a se convinge că pacientei i-a trecut efectul anestezic.

Sursele noastre mai spun că, aproximativ la aceeași oră, în cadrul terramedului se mai efectuau niște intervenții chirurgicale, cu o echipă de medici venită din Federația Rusă, o fi oare vre-o coincidență?

Și da, prin această cale mai adresez o întrebare domnului Pastramă, era oare mai importantă sala de forță, în timp ce Cristina era intubată în terramed? Și da, la ce sală de forță mergeți? Întreb pentru un prieten care e procuror, să ridice cumva camerele de luat vedere, la ce oră ați fost pe 26 august 2021 la sport.

Domnule Ivasi, credeți că dacă ați ascuns graficele medicilor din luna august 2021, procurorii nu o să-și facă treaba? Ori sperați în continuare că pilele fratelui Dvs. o să vă ajute și de această dată?

Încă una, domnule Ivasi, când și la ce oră dl. Cobîlețchi a ajuns la terramed pe data de 26 august 2021? Și de ce ați insistat anume la dumnealui în secție să fie transferată Cristina?

Și ultima întrebare, la moment, pentru ei: Domnule Ivasi, domnule Pastramă şi domnule anesteziolog, cum explicați faptul că la examenul medical la data de 24 august Cristina este sănătoasă, iar pe 26 august, după intervenţie fata a ajuns intubată, în comă cerebrală şi decedată?

Menționez că, unele detalii, redacția blogului nostru nu le-a scris, pentru a nu prejudicia ancheta, dar le-am transmis avocaților, care am ferma convingere că vor izbuti să facă lumină în acest caz. Totodată, după expunerea concluziilor de către experții de la Centrul de Medicină Legală, redacția blogului va mai reveni cu unele detalii.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?