fbpx

Legenda Nataliei Morari(-Platon) // „Viața bate filmul”

Însemnarea dată a fost scrisă pe data de 9 septembrie 2021.

:: :: ::

„Viața bate filmul” este declarația lui Vlad Filat, dacă cumva cineva a uitat de exPrimMinistrul Republicii Moldova, exSoțul Angelei Gonța și exAmantul Olgăi Roman.

Ieri Natalia Morari a anunțat public, pe Facebook, despre faptul că are un copil cu Veaceslav Platon (da eu vă spuneam asta demult), cel pe care majoritatea îl consideră escroc și delapidator al proprietăților publice.

Acolo, în declarație, este menționat foarte bine cuvântul „legendă”. Fix ca în istoriile compuse de angajații serviciilor speciale. Așadar, hai să încerc să vă arăt câteva elemente din legenda despre Natalia Morari pe care a tot construit-o în acești ultimi 14 ani.

Anii 2007-2008. Perioada de luptă cu „Edinnaia Rossia”

Numele Nataliei Morari a apărut în vizorul mass media cât de cât independente în anul 2007 adunci când a scris o serie de articole scandaloase despre banii partidului de la guvernământ din federația rusă. După asta ea a stat câteva zile în aeroportul Domodedovo atunci când autoritățile ruse nu i-au permis să între în Rusia după o vizită „de lucru” în Israel.

Așa a ajuns să fie eroină și să se cunoască cu o serie de persoane interesante din ceea ce se numește „opoziția” rusească, inslusiv cu Nemțov, probabil ultimul opozant real a lui pu tin.

6-7 aprilie 2009

Rolul ei, după cum știți și singuri a fost unul decisiv în acea „revoluție Twitter” care a avut loc 12 ani în urmă în Moldova și de care toți preferă să nu își mai amintească. Ea a incitat mulțimea și nu doar oamenii din #pman. Romanul ei prin SMS-uri cu Tkachuk este un fapt demonstrat. La fel ca și aventura amoroasă cu Baghirov.

Tot ea a fost cea care a stârnit răutatea în mulțime atunci când a anunțat că pe scările parlamentului moldovenesc a murit o persoană. Iată poftim și dovada știrii pe care tot nu o găseam anii ăștia:

Perioada post-revoluție

După asta Morari s-a trezit eroina moldovenilor. A ajuns să prezinte o emisiune la prima televiziune de știri din Moldova – PublikaTV. A ajuns să fie un influencer notoriu. A ajuns să-i cunoască pe toți. A dorit să îl cunoască și pe Plahotniuc de asta a și mers la el în oficiu ca să facă unicul interviu din afara studioului Publika. Doar că Plahotniuc, nu și-a dorit-o.

Între timp s-a amorezat cu cineva de la Guvern care i-a și propus căsătorie și pe care l-a lăsat cu puțin timp înainte de nuntă.

Una din situații faine a fost când, împreună cu „iubitul” au mers la o nuntă și s-au așezat vizavi de Chiril Lucinschi. Toată seara l-a mâncat din ochi și după asta, la scurtă perioadă au ajuns să stea împreună în casa familiei din centrul Chișinăului.

Propaganda

Ajunsă vedetă care mergea deseori contra guvernării a început să-și facă propriile proiecte la TV7, media care îi aparținea lui Lucinschi. A început să cunoască finanțatori și ambasadori, care, vrăjiți de vorbele (și nu doar) ale Nataliei Morari au ajuns să fie influențați de ea.
A deschis și cafeneaua în care vizitatori deși erau toți cei din politică și din decidenții țării.

Începând cu ziua de ieri o parte din ei au mâncărimi și frică de ceea ce au spus și, mai ales, ce au făcut în Propaganda.

Aici e interesantă istoria cu Ben Williams, om care răspundea de rubletul dat ONG-urilor și media. Ca să fie sigură că vor fi bani de la americani, Natalia Morari i-a făcut emisiune de autor soției angajatului american.

Mai multe istorii interesante le au și diplomații europeni care au participat la diferite „Chatham House”uri și thinkthank-uri în care se asigura anonimitatea. Aha, sigur, erau anonime 🙂

Și câți bani pe mâncare și băutură au cheltuit cei din delegația Uniunii Europene în Moldova. Ei sărmanii ce se mai chinuie acum și se gândesc unde au ajuns informațiile livrate de ei proprietarei cafenelei din centrul urbei.

Relația cu PD

Ea a avut și o aventură destul de lungă cu un deputat din PD, asta după ce, scriam mai sus, nu i-a reușit cu Plahotniuc. În perioada anilor 2018-2019 dacă nu greșesc. Corneliu îl chema pe deputat. Numele îl găsiți și singuri. Tot în acea perioadă a avut o intervenție chirurgicală. În calitate de mulțumire, s-a amorezat cu neurochirurgul și a ajuns să divorțeze de soție, care, de altfel, este fiica lui Ababii, cel care a fost rector la USMF și care i-a dăruit diplomă alei nemerenco.

Ultima. Încheiere.

Natalia Morari, la fel ca și colega ei de lucru, Cristina Guțu (exSoția lui iurie roșca) sunt nepoatele lui Ion Timofei Guțu, fost vicePrim Ministru și Ministru al Economiei din Moldova, el le omul care este considerat „крыша” inițială a lui Veaceslav Platon, un fel de cum e Barbalat pentru Maia Sandu 🙂

Moldova, fii deșteaptă, gândește, nu îți face eroi de paie!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

So, what do you think ?