fbpx

„Ренато, мы с тобой!” sau cum lodarii lui Usatîi îl vor înapoi în politică

Luni pe la amiază, după ce a devenit clar că blocul electoral cu numele lui nu trece în Parlament, Renato Usatîi a ieșit într-o conferință de presă și a anunțat că pleacă din politică și din funcția de Primar al celui mai frumos oraș de pe planetă – Bălți. Adică cum pleacă, din politică va pleca la congres spunea el iar din Primărie pleacă după 2 săptămâni de concediu. Un fel de pleacă dar mai încolo.

Între timp, la Bălți, cei care vor rămâne fără de post de muncă și posibilitate de a mulge bani din buget în cazul în care Usatîi va pleca au început să organizeze proteste în care îl roagă pe (încă) Primaru de Bălți să își revadă decizia și să nu părăsească politica. Ieri a fost primul protest, pe la orele 18. Iată cum a decurs:

Doamna din centru era principala organizatoare, nu știu cine e:

Partea stranie este că la protest au fost aduși oameni din organizațiile municipale. Cineva de la Primărie a sunat la toți șefii și a rugat ca din fiecare instituție subordonată să fie câte, cel puțin, 2 oameni la protest. Acest fapt a fost documentat și de activista Diana Grosu din Bălți:

Între timp, toți activiștii partidului se bocesc pe facebook că pleacă Renato. Așa bocete nici la Lenin nu au fost. Iată câteva exemple de la cea mai promovată „activistă” a usatiștilor:

Partea stranie este că, există mare probabilitate, că asta nu e cerința lui Usatîi pentru a-și crește rating-ul. Este mai degrabă o acțiune coordonată de cei de sub Usatîi în partid, care, în lipsa lui, pierd toți banii partidului or, ei toți, se hrăneau din ceea ce aducea liderul de partid. Și nu doar se hrăneau, dar și mai furau.

Așa s-a întâmplat și în cazul pavajului din Bălți care, pe alocuri, a fost puși din „banii personali ai lui Renato Usatîi”. Acolo ei au umflat prețul de 3 ori pentru a putea scoate cât mai mult din Primarul care a anunțat că demisionează.

Să vedem cum va evolua situația dar totul e tare amuzant în Partidul Lor și în Primăria Bălți.

Sănătate!

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de Telegram!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?