fbpx

Și-au amintit de diasporă: Tandemul PAS/Usatîi propune inițiative lansate de ȘORiști în 2018 :)

Electorala e în plină desfășurare în Moldova. Partidele încep să-și amintească teme pe care, de la electorala din 2019 încoace, nimeni nu le-a atins. Una din aceste teme este diaspora moldovenească aflată în Europa și SUA. Mai puțin interesează pe toți diaspora din Rusia. Acolo, automat, ea este dată pe mâna partidelor de stânga.

Ieri s-au trezit Mayașii și au propus un proiect de lege prin care să le fie oferite facilități fiscale și de introducere în țară a lucrurilor personale pentru cei care revin în Moldova din afară.

După asta a apărut pe orizont Usatîi care a zis că această inițiativă a fost lansată recent de el.

Atâta timp cât a zis ceva Usatîi a apărut și Cavcaliuc să zică că de fapt ei au venit primii cu inițiativa.

Și pe urmă le-a pus capac la toți Tauber care le-a amintit că un astfel de proiect a fost propus legislativ în 2020 și nu a fost susținut de aceeași mayași.

Deși, inițiativa ȘORiștilor nu e din 2020 dar chiar din 2018 și pentru asta este și link.

Eu risc să amintesc că, în 2019, președinta.md a mers în Parlament pe listele diasporei europene. A mers pentru că îi era frică să meargă pe liste într-o circumscripție din Moldova. De exemplu la Fălești. În Moldova avea șanse mari să piardă iar la diaspora europeană le e destul imaginea de Jeanne d’Arc pe care i-au creat-o cei din PLDM.

E dimineață, din nou, în Moldova!

Alte însemnări pe blog despre diasporă:

Diaspora nu trebuie să voteze
Uninominalul și diaspora
Despre diaspora „de calitate inferioară”

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?