fbpx

Chișinău la răscruce de drumuri aviatice?

De dimineață am observat o așa istorie pe fr24:

Așadar, Air Moldova zboară charter spre Minsk. Situție stranie și totodată… just business cum a comentat cineva pe facebook.

Moldova nu impune la moment nicio sancțiune contra Belarusului. Pentru că… acolo se duce o grămadă de export și pentru că Uniunea Europeană nu-i cere asta și nu este, ca stat, obligată să facă exact ce face Uniunea Europeană.

Acum noi suntem exact ca în cărțile de istorie – la răscruce de drumuri. Acum aeroportul Chișinău și companiile aeriene din Moldova pot liniști aduce pasageri beloruși care vor (și au posibilitate) să plece în Europa, iar din Chișinău deja să-i ducă mai departe unde vor ei. Partea bună e că nu trebuie să facă un zbor invers direcției cum e în cazul unui zbor spre ruși. Totodată din Moldova pot zbura pe destul de multe direcții europene fără mare stres. Iar unii pot și zăbovi liniștit în Moldova pe la vinării sau pe la variante de ăstea.

Există lucruri de care trebuie de folosit atâta timp cât asta nu aduce un mare prejudiciu imaginii iar din Belarus prin Moldova ar merge doar oameni sănătoși la cap fără mare dragostre de „fratele mai mare” actual al Belarusului.

Astfel, iese că, Moldova va oferi un coridor umanitar chiar.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?