fbpx

„Iuda de la BERD” sau cum a ajuns Portul Giurgiulești să coste 344 dolari

„Iuda de la BERD” sau cum a ajuns Portul Giurgiulești să coste 344 dolari
Ieri scriam pe Facebook un mic teaser al acestei însemnări și anunțam că trebuie să iasă miercuri pentru că de azi până marți moldovenii intră în șip:

Dimineață mi-am dat seama că e ziua lui Iuda astăzi. Ziua omului care a trădat deși nu a fost nici impus și nici obligat să o facă. A trădat din invidie probabil și din cauza că cineva era mai cineva ca el. Iarăși revenim la Miorița noastră cea de toate zilele doar că aici acțiunea a mers până la capăt.

Totul a început în Baku. Acolo era un antreprenor – Rafig Aliyev și un șef de reprezentanță a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Thomas Moser. Ei se înțeleg de minune, mai ales după ce, grație ajutorului lui Moser, Aliyev ajunge să obțină un credit în valoare de 15 milioane de euro pentru un mall din capitala Azerbaidjanului. În 2003 Moser pleacă din BERD iar Aliyev îl angajează în companiile lui. Unele dintre ele fiind și Bemol și Danube Logistics care administrează portul Giurgiulești.

La un moment dat Aliyev este arestat în Baku, iar ulterior întemnițarea sa este recunoscută o răfuială politică din partea celor care domnesc în țara Caspică. Pentru a-și securiza activele, ele sunt transferate pe numele lui Moser până la ieșirea din închisoare a lui Aliyev. Drept răsplată lui Moser îi sunt făgăduite 15 procente din acțiunile companiilor moldovenești, inclusiv din port.

La ieșirea din închisoare Moser i-a transmis lui Aliyev toate activele, dar mai puțin cele legate de portul Giurgiulești (compania care administrează portul). Adică el a transmis două din trei companii, dar cea care administra portul a transmis-o unei companii pe care o administra Moser în Olanda cu aceeași denumire Danube Logistics.

Conform documentelor portul l-a costat pe Moser tocmai 344,6 dolari americani. Asta la prețul de piață de circa 46 de milioane de dolari la acea vreme.

Și aici urmează partea a doua a „Baletului de la Merlaison”. Moser, după ce devine șef pe Danube Logistics, contractează un credit de la BERD. Drept gaj pentru credit sunt acțiuni din Danube Logistics. Astfel BERD devine parte a companiei care conduce portul Giurgiulești.

După asta au mai urmat o serie de acțiuni în judecătoriile internaționale. Majoritatea din ele au recunoscut că Moser trebuie să dea portul înapoi. În 2018 chiar s-a ajuns la înțelegere că el va restitui. Dar timpul trece și nimic nu a mai făcut. Între timp au început acțiunile în Moldova de preluare a activelor. Acțiune la care cei de la BERD au avut o replică dar care, din ce înțeleg eu, s-au calmat când au văzut ce și cum.

Repet ce am scris ieri – hai să nu idolatrizăm tot ceea ce conține „European” în denumire.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?