fbpx

Pe când ambasadorul SUA va anunța anexarea Moldovei?

Hai să recunoaștem – de mulți ani politica moldovenească e condusă de ambasadori. Dacă ați uitat pot să vă amintesc că în 2009 tot ei au făcut Alianța pentru Integrare Europeană, asta după ce lui Iastrjembski sau cine a fo atunci, nu i-a reușit alianța PCRM-PD.

Tot ce a urmat după 2009 până în 2016 poate fi caracterizat ca o „istorie de succes” a Uniunii Europene și a rahatului produs de mulți ambasadori incompetenți.

Acum în 2019 totul s-a repetat când, după vizita ambasadorului SUA în Moldova la sediul PD, Plahotniuc a plecat.

Acum istoria se repetă iar ambasadorul SUA este foarte productiv și umblă între Dodon și Maia Sandu mai ceva ca albinuța în stup.

Omul e pe final de mandat și trebuie să arată rezultate, or ceea ce a fost în 2019 a fost un bullshit în principiu. Asta s-a văzut în timp.

Acum ar putea liber declara anexarea Moldovei la SUA. Sunt sigur că hoarda de trolli susținuți masiv de directorul Stârnet vor aplauda pe tot facebook-ul și se va face impresia că majoritatea îs fericiți.

La noi se operează des cu termeni „majoritate”. Unica evidentă este (în scurt timp va fi „era”) în Parlament. Și?

Nu, contează pentru unii acea „majoritate” despre care tot vehiculează că vor anticipate.

Și aici, îmi e frică să nu se bage un referendum în scurt timp în care să fie întrebări de genul:

Rezultatele acestui referendum vor fi triste, pentru toți.

Iar atunci când îți pare că știi bine Moldova și, mai ales, moldovenii, ieși din bula ta și vezi ce se întâmplă în afara ei.

Oamenii îs tare diferiți în Moldova și îs mult mai deștepți decât inșii care se autodefinesc „intelectualitate” dar sunt, în fond, transfugi politici.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?