fbpx

De tăceai filosof rămâneai :) Cum a ajuns „Grădina Secretă” să deposedeze orașul de teren…

Dragă cititor, pentru a nu fi acuzat de lipsă de etică și deontologie vă propun să urmăriți două conferințe de presă. Prima e cea ținută de oamenii de la Grădinița Secretă:

A doua e cea ținută de oamenii care le răspund celor de la Grădina Secretă și care construiesc bloc alături:

Sper că le-ați privit și acum pot să-mi încep micul meu răvaș.

După ce săptămâna trecută am scris despre liceul „daVinci”, Dna Efrosinia Guzun a venit cu un comentariu. După ce am rugat-o să își expună o poziție pentru blog nu a mai comentat. Am menționat asta într-un statut azi pe Facebook:

Am înțeles că soții Guzun care dețin o grădiniță și o școală privată se apucă să-i dea în judecată pe toți cei care cred…

Posted by Eugen Luchianiuc on Tuesday, 20 April 2021

Tot acolo azi am pus o situație normală în Moldova când în grădinițele/școlile private copiii celor cu funcții au atitudine specială. „Kak po zakazu” peste câteva ore Dna consilier local Aliona Mandatii, ai cărei nepoți frecventează instuțiile familiei Guzun, a scris următorul pasaj:

Tot din acești părinți/bunei face parte și dl Sajin, juristul actual al Agenției pentru Supraveghere Tehnică care penalizează constructorii deși în cazuri mult mai flagrante, inclusiv în care sare în apărarea constructorilor Dna Mandatii, el tace.

Dar nu-i pe asta.

Mai jos vă prezint câteva documente.

În primul rând vă prezint actele de constatare a faptului că Grădina Secretă a ocupat teren municipal:

În al doilea rând vă prezint statutul clădirii în care este grădinița:

În al treilea rând autorizația sanitară pentru funcționarea acesteia:

Și în al patrulea rând vă prezint normativele naționale în construcții, la punctul 5 găsiți totul despre grădinițe:

Așadar, acolo e de fapt o casă în care oamenii cresc copii și în loc de 40 îs circa 90. Totodată nu sunt îndeplinite normativele pentru o grădiniță. Totodată oamenii au mai ocupat și teren abuziv și, după câteva consultări la Primărie în care au înțeles că nu au deloc dreptatea isterizează cazul și, grație susținerii unor persoane sus puse care pot foarte bine face din țânțar – armăsar fac mare gălăgie.

Sau poate nu am dreptate?

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?