fbpx

Doar idioții se pot împotrivi venirii Sputnik-ului în Moldova sau „de ce să nu luăm exemplul Ungariei și Serbiei?”

O mică precizare – Sputnik nu e armată, e totuși un medicament, un ser și el nu conține nici 5G, nici chipuri de la Bill Gates sau pu tin.

////

Uitați-vă atent peste această listă preluată de pe „The New York Times„:

Vedeți unde acolo este Ungaria și Serbia? Țări mult mai mari ca aceeași Malta sau Estonia. Și acolo procentajul de vaccinați e foarte mare. Știți de ce? Pentru că ei nu au mers pe calea tradițională de a asculta ce spune EU dar au aprobat pe lângă Pfizer, AstraZeneca și Moderna, vaccinurile chineze și cele ruse. Inclusiv pentru ca populația să aibă alegere în ceea ce ține de vaccin. În calitate de stat impui vaccinarea dar îi oferi alegere omului.

Fix așa e normal să fie și în Moldova, mai ales că, pe lângă vaccinurile AstraZeneca și Pfizer venite din partea României și pe canalele COVAX, în următoarele zile în Moldova vor ajunge peste 100 de mii de doze de vaccin rusesc.

Cei care spun că asta e o porcărie lansată de pu tin sunt cel puțin rău-intenționați dacă să nu o scriu ca în titlu – idioți. Chiar dacă vaccinul are un procentaj mai mic decât Pfizer el acoperă 100 de procente de urmări grave ale bolii și, atâta timp cât sunt o grămadă de oameni care vor să se vaccineze cu el – să se vaccineze! Eu știu multe cazuri de cei care trăiesc în Estonia și s-au dus în Sankt Petersburg să se vaccineze. Ei îs proști? Nu.

Și Austria a cumpărat deja un milion de Sputnikuri, dar ei așteaptă aprobarea EMA.

Eu vă dau un simplu exemplu dacă vreți – unii preferă vin bun, de exemplu o Metaforă de la Gogu Winery sau un Merlot de la Divus Winery, iar alții preferă vin din beci făcut de vecin care îi pune o căldare de zahăr la un butoi. Da, e vin rău dar astea sunt preferințele omului. Efectul de euforie îl vor obține și unii și alții.

Hai totuși să fim un pic mai pașnici și să nu pornim războaie acolo unde chiar nu este cazul. Mai ales că scopul cel mai important acum este sănătatea noastră a tuturor!

Minte, moldoveni!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?