fbpx

Cum a ajuns Filat să-l preseze pe Șor sau „Давай познакомимся, Илан!”

Săptămâna asta cei de la Rise Moldova au băgat un screen dintr-o adresare internă a Ministerului Afacerilor Interne a Moldovei în care se cere ca să fie analizat modul de viață și totul ce e legat de Ilan Șor. Document publicat la 11 ani după ce a apărut și la 12 după acel 7 aprilie când, grație unei revoluții Fake au ajuns la putere cei ce au ajuns și pe care, „ca lohul”, i-am crezut Oameni Buni.

Dar, grație cărora, am ajuns să aflu toate dedesubturile politicii moldave din 2009 până prin 2014 când, inclusiv grație lui Vlad Filat, am plecat din Moldova.

Așa că hai să încep să povestesc ceea ce mai țin minte și ce am văzut atâta timp cât transmiteam live din toată Moldova ceea ce făcea Premierul de atunci al țării.

Una din primele obsesii ale lui era să facă cunoștință cu toți oamenii cu bani ai țării. Cu Stati deja se cunoștea destul de bine așa că rămăsese Șor care trebuia tras cumva pe undiță. Și cum e mai bine să o faci dacă nu prin intermediul Ministerului de Interne care poate afla toată informația despre un posibil viitor „prieten”.

Ministerul a aflat
Oamenii lui Filat au sunat
Șor a venit..
Și s-au „înfrățit” 🙂

Câte documente de ăstea mai ascunde Ministerul de Interne al Republicii Moldova… Dar despre asta știu doar cei care au avut acces la acele arhive și care le au păstrate prin propriile arhive și le țin pentru a le scoate atunci când va fi un moment potrivit sau când va trebui de acoperit alte evenimente interesante or temele Șor, Plahotniuc, Dodon și alți demonizați de cei care, la moment, se cred pe cal nu vor dispărea niciodată.

Iar cu capul de asfalt moldovenilor le place să dea cu oricine cade în mână, și nu mai contează dacă e vinovat sau nu, important e să se găsescă un „Moțoc” capul căruia să fie aruncat în mulțime.

///

Abatere lirică. Tot căutam prin arhiva mea fotografie cu Filat din acea perioadă când a fost emis documentul. Nu am găsit. E greu să umbli după Filat cu camera într-o mână și laptop-ul în alta și să mai fotografiezi.

Dar am găsit o altă fotografie. De la o Ședință de Guvern. E din martie 2010. În cadru mai sunt Olesea Banari (ex Bolboceanu) și dna Maricica de la Radio Moldova. Și da, cablurile de pe perete sunt „un fel de două feluri” prin care se obținea imaginea pentru a fi transmisă în direct.

Frumoase timpuri. Și naive.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?