fbpx

Proprietarii Liceului Da Vinci au deposedat Chișinăul de pământ și clădiri?

În Moldova totul e pe dos. Am crezut că pe 7 aprilie am făcut revoluție dar de fapt ne-au folosit ca pe niște gândaci. Educația este la fel pe dos în majoritatea cazurilor. Deja obosesc să scriu dar oricum trebuie pentru că fără educație Moldova nu are viitor.

Nu pot bucura inițiativele de apariție a unor licee și școli private dar… asta nu înseamnă că trebuie să închidem ochii la situațiile când ceva nu e corect sau nu e în regulă. Iată fix același caz se întâmplă acum la liceul Da Vinci deschis recent în buricul târgului vechi al Chișinăului.

Pe scurt puteți citi chiar pe timpul.md, deși acolo e tot pe lung. Vă spun eu în două fraze: Un ciuvac pe nume Valeriu Guzun a semnat cu orașul Chișinău un parteneriat public privat. Lui i se dă școala nr 85 pe care s-o facă instituție privată iar el repară grădinița nr 166.

Ap iată Consiliul Municipal a semnat acest contract doar că ciuvacul nu avea bani să demonstreze că poate repara. Ceea ce era o condiție. Acolo era chipurile un grup de companii dar ele toate nu aveau banii necesari.

După asta el trebuia să facă documente pe școală și terenul care i s-a dat în folosință pe el cu precizări că e temporar.

Dar el a luat și s-a împroprietărit, prin intermediul unor scheme arhicunoscute de vânzare-răscumpărare, fără să anunțe Chișinăul prealabil.

Dacă vreți tare și aveți timp poftim și documentele de la Curtea de Conturi (raportul de audit și hotărârea).

Acum întrebările, și normal, apar următoarele:

Ce vor face autoritățile din Chișinău cu această companie care într-un mod fraudulos a ajuns să fie proprietar de teren și clădiri în centrul orașului?
Câte astfel de parteneriate publice private au mai fost semnate în trecut și de ce ele sunt așa de ușor acceptate de Consiliul Municipal Chișinău?
Oare cât e de corect din punct de vedere al moralei să activeze o astfel de instituție de educație dacă însuși fondatorii ei sunt neEducați?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?